Saturday, January 26, 2013

Sooo..That's the feeling when ur friends get married..wheeew

Assalamualaikum ya akhi & ukhti yang dicintai sekalian..

Alhamdulillah..hari seorang lagi teman tersayang melangkah ke alam keluarga..Nur Fazrin..rasa gembira bila tengok gambar perkahwinan dia tadi..sayu pown ada gak..Touching lerr pulak..ekekeke..tapi seriously..Nad rasa satu perasaan yang x dapat digambar ngan kata2..gembira+ sayu+ sedih..macam2 lah...hehe..

 Terfikir gak ..umur dia sama jer ngan Nad n still lg study...tapi dah bergelar isteri org...banyak berkatnya kawin awal nie..yerlah..memula jauh dari fitnah org.. nak dating mana2 pown x de org kisah dah...elak maksiat...jauh dari godaan syaitan...hehe...banyak hikmahnya..yang kekadang kita x sedar..haish..sambil garu telinga...Nad nie bila nak kawennya..ehehe..x sedar diri nie  boyfriend pown xde ..ade hati nak kawen..cait...

Masa bgtau kawan yang that my friend nie nak kawen..

Diorang terus tanya how old is she..

Then Nad cakap baya2 kita jer..terus diorang muka macam x pecaya..

"errr..dia study lg ke?..."

"Yup..she still studying..."

"Family dia bg ek dia kawen awal.."

"err..x boleh ke kwen masa still study..ramai je yang kawen masa still study"

"X de lah..dia x rasa sbuk ke nanti..suami lg..kalau ada anak lg kan susah"

"Lorrr..anak 2 kan salah satu dari rezeki jugak..jgn dop risau lah rezeki Allah 2 ada kat mana2 jerrr...lg pown selamat dari fitnah org.."

*terus terdiam*

Hmmm..bukan nak kata la kan..2 la fikiran2 negatif yang makin menular..couple lelama x pe...tapi bab kawen awal nie takut x cukup 2 la ..x cukup nie lah...haishhh..manusia2..jgnlah Kita pown tergolong dalam golongan cam 2 ek...

Pape pown tahniah Kak uyin...hehe..even pilihan keluarga..tapi bila tengokkan gambar td..rasa sweett sesangat diorang 2..ehehe..nak cam 2 jugak...gatai bebeno..heh

Hmm...renungan buat diri sendiri dan org lain jugak...Islam itu mudah..tapi bukan untuk dipermudah-mudahkan..fikirkanlah..

Assalamualaikum

lots of love

DIRA DIN ^_^