Thursday, 26 April 2012

Akhirnya...bye2 to KMPP

Assalamualaikum...

Hope semua dalam lindungan Ilahi...sihat2 lah yerr...aq malas nak cerita pasal exam yang macam halal jer 2...nak cerita sal benda laen...

Well sekarang aq dah bergelar seorang graduan matrikulasi ...cdihhh...masa lawab Last Payperrr ptg semalam aq nangis ..huhu ...terasa cam baru semalam aq dop cbuk2 packing barang nak masuk matrik..alih2 semalam tamat sudah pengajian aq kat cnie...huwaa...2 tahun bukan jangka masa yang pendek..rasa cam cdih nak tinggalkan kwan2 yang lama dan baru...adik2 tersayang,,,(emosi lebih...ahakzzz..)..lepas nie dah x bley makan sekali dah , x bley kuar tasik sekali time tension + boring, x bley dah nak wat gila2 sama2..huhu..yang dekat ngan umah x perlah still dapat jumpa..kalau aq kuar rumahlar al-maklum lah aq nie kan princess..mana ley kuar rumah selalu...hehe..perasan lbey

Tapi pape pown aq harap adik2 aq 2 still contact antara satu sama laen jgn dop betapa jer sepanjang masa...sayang kalau ikatan persahabatan yang terbina selama nie terlerai macam 2 jer...walau cbuk macam mana pown kita hubungan ngan manusia kena jaga nak2 lg hubungan ngan ALLAH...yang 2 lagilah kena jaga....ingat2 lah kawan2 yang selama nie selalu dop tolong2 kita...yang kita jdikan tempat buangan perasaan kita...huhu(cam rujuk diri sendiri lak...)

Oleh kerana malam semalam merupakan malam last kitaorang bersama, so roomate aq yang tersayang nie cakaplah nak masak maggi +telur dalam water heater..gud idea...hehe, so sambil turun pegi hantar bantal pegilah kitaorang niekan beli maggi, ingatkan maggi 4 bungkus 2 macam kurang jer..last2 2 dia penuh stu tuppaware besar, huhu, lpas makan semua tersamdar, mana x nya satu jag maggi+ satu jag air teh comfirm tersandar punya...niat nak study jd niat nak stado...hehe,

Well, walau perasaan still bercampur gaul, life must goes on....banyak lagi yang kita kena buat dalam hidup nie...bukan semuanya terhenti disini saja...so bye2 matrik , welcome universiti....another year of study, but study does't have any limit till we die right...there's a lot of thing that we must learn..how to be a good teacher, how to be an A class student and...how to be a good wife n good mother...hehe..(terasa nak speaking...hehe)

K...assalamualaikum..

sekian ...^_^
dira din

Thursday, 19 April 2012

di pertengahan exam.....(T.T)

Assalamualaikum...

Well, harap2 korang semua sihat2 hendaknya...walau aq rasa cam nak demam skunk...demam semata2 jawab MATH..huhuhu...aku rasa kena pergi jumpa doktor dah nie...MATHPHOBIA...ahakzzz..

 Serius , masa dalam bilik exam 2 aq rasa cam dah nak muntah...mana x nya..nombor jer semua....harap result nnt okey2 jer.. skunk tinggal math paper 2, biology,n chemistry jer...haiyohhh... kadang2 rasa BILA LA BENDA NIE NAK ABEH, tp kadang2 rasa ASALLAH CEPAT JER DAH EXAM....haishh...rasa cam nak study tp mata x berapa nak mengizinkan...huhu(saja jer bagi alasan....sebenarnya malas...huhu)...

So, sekarang tengah break 4 hari...hari isnin nie baru ada exam balik...oleh kerana aq terlebih tension ary nie...aq ajak roomate aq kuar pegi ATM, then aq pegi beli tanah liat...sepetang 2 kerja aq dop maen benda 2 lah...hehe..tension punya pasal...diorang dop tido ..aq dop maen benda alah 2 sensorang..tengok2 dak pukul 4 ptg...time 2 baru rasa Ya Allah..banyaknye masa terbuang...(baru nak sedar diri ler....tp lpas 2 buat balik...hehe)

By the way, thankz to my auntie...yang bagi tip2 2 semua...huhu...serius for the first time aq gelabah masa exam...selama nie bukan x pernah,tp x delah segelabah cam kali nie...x tau berapa kali aq dop mengucap...haiyooohh...x lupa juga buat someone yang tegur hary 2..haha...wat aq semangat ckit nak jwab exam sc com 2...ahakz...

Doakan aq keyh...2 jer entry aq untuk kali nie....assalamualaikum..^_^


Monday, 16 April 2012

Moody Monday...

Assalamualaikum...

 Apa khabar warga dunia semua...hope u alllz semua ceria walaupon aq tengok cam nak mendung jer...ahakzz...

Tiba sudah hari isnin nie...hehehe(asal excited sangat aq nie...(T.T)..actually x delah wonderful sangat...sbb esok dah  nak exam pown...(takut nie ..huhu...rasa cam ada something scary kat tepi aq...)..semalam kuar jenjalan kat tasik...just meng habiskan saat2 terakhir sebagai seorang pelajar KMPP nie... sorry Maryam coz kakak mu ini wat2 x nampak masa ko lambai2 tangan ari 2 bkan x nak tegur just...entahlah...cam x sesuwaiii dengan masa dan ketika.. jenjalan then bergambar bagai...huhui.. tapi rasa cam  something wrong somewhere.....rasa cam nak nangis pown ada...then pegi tidow  di bilik cik Hawa..my roomate masa PDT dgan  ditemani cik Ain dan cik Anis...lama gler x tidow ramai2..sengal satu badan dop tidow atas lantai....teringat masa study week PDT dulu..malam2 melepak sambil tengok movie n makan2..haha...pastu kul 2-3 pagi dop melayan citer Mohabbatien diiringi air mata Azirah jamaludin dan Fatehah sidek... bila ler nak jumpa balik sumer2..huhuhu.... miss u allz so much bebeh.. huhu





Well semalam aq x bley nak tadow...actually tengak melepak sambil borak2 ngan roomate ...last2 diorang dah tidow aq plak yang terkebil2 x bley nak tidow...aq ingat jam 2 dah rosak. mana xnya tengok2 dah pukul 4.30 pagi kowt..so bg mengelakkan terlapas subuh aq mencelikkan jugaklah mata nie.....huhu..lpas subuh bwu ley lelapkan mata..bangun2 ..cak ..dah pukul 12.30 ..mmg terbaek lah...hadoiiii...study ciput jer pown...entahlah x brapa nak betull kot jam biologi aq nie....huhu....stress pown ada...tapi stilll try menceria2 diri nie...stress sangat kang jadi benda laen plak....huhu...

Time bila dah nak abeh study nie yang rasa sedih ...mana x nyer dah 2 tahun aq kat cnie..stilll rasa cam x puas lagi...huhu...hari2 pegi kuliah(well ...not hari2 lah...) rasa cam baru semalam aq datang nak daftar masuk matrik nie ...tengok2 dah nak abeh...haishhh...cepat gler masa berlalukan....bila pulak nak kumpul ramai2 cam nie lagi...kalau satu negeri x perlah... nie x jauh kowt...penang-kelantan bukan macam t.merah-pasir mas...

So , esok dah start nak exam...hope bley wat ngan baek...(of course lerrr....).. sc com cam apa2 tah...proggrmming mmg tajuk killer sem nie...arap ley jawab ngan jayanya..lusa satu lagi tajuk yang bley wat aq bad mood sampai malam..MATH...haiyooohhh...

E2 jer untuk entry aq hari nie...haihh bila pulak aq nak update nie...cuti nnt plak la kowt...GUD LUCK FOR UR EXAM.....(walau ada yang x amek exam...hehe) Assalamualaikum...^_^



Tuesday, 3 April 2012

nothing impossible....

Assalamualaikum....apa khabar warga dunia semua...

Tiba sudah musim yang ditunggu oleh aq...hehe musim ujan... antara musim yang menbuatkan seseorang 2 tiba jer terkena penyakit berat kelopak mata n tangan gatal2 nak tarik selimut..senang cerita nak tidow jerlah time2 camnie...huhu

Bukan nak salahkan ujan tp diri sendiri x kuat nak study lelama ...biasalah aq bukan jenis yang lekat 2-3 jam kat meja study 2...paling lama pown setengah jam jer...huhu..apa jenis orang da...

macam mana ekk nak naek kan semangat nak belajar..bila tanya orang sekeliling aq lah banyak mitos dari yang benar..hehe




Antaranya..."kau carilah boyfriend ..comfirm semangat nak belajar.."..tu bukan nak belajar tapi nak cari bala namenyerrr ...huhu. xpown yang nie""kau study lah dekat2 nak exam mesti masuk punyer.." ..haish masuk kubur lerrr gamaknyer...lingkup jugak kang...hehe..terima kasih lerr pada yang bagi nasihat macam nie...haiiihhh...sabor jerlah

Nak berjaya bukan senang bro...kena ada usaha..kalu stakat cakap"Aq studylah..sapa cakap aq x study..hari2 aq study.." Masalahnya study last minute memang lahhh.. Tapi kalau kita dah study leklok tp still x dapat lagi keputusan yang kita nak..cuba nilai balik hubungan kita dengan ALLAH S.W.T, hubungan kita dengan orang sekeliling kita ..Mana lah taukan ada yang terasa aty ngan kita ker...apa kerr..

Belajar bukan jer dari buku or dari cikgu...tp kita juga belajar dari kesilapan, dari pengalaman dan juga dari apa yang kita lihat dan buat setiap hari..sama ada kita sedar or x, sedar...means setiap masa dan ketika kita belajar...

 Bila kita berhenti belajar? Nie lah yang selalu kita2 nie merungutkan..termasuklah aq nie...(time2 jahil dululah..hehe)..Kita akan berhenti belajar bila nyawa kita terpisah dari jasad...time 2 lah kita akan berhenti belajar...So dah sedia ker...nak berenti belajar...any volunteer...

so sampailah ke penghujung entry buat kali ini...study2 jugak hubungan sesama manusia kena jaga k....  assalamualaikum...^_^