Wednesday, 23 April 2014

Bulan sewel....assingment botingkek-tingkek....heh

Assalamualaikum ya akhi&ukhti sekalian

Apa khabar....sihat kerrr....dah bersawang kot blog nieyh....busy n line tenet masuk icu....huhu...

Sekarang kat asrama Nad kecoh pasl penceroboh masuk asrama...siap main raba2 lagi....huuuuiiiii takut mak hang...masuk pulak time org x sedar...kul 8 mlm n 6 pagi...tadi pagi rumah  kawan Nad kena masuk...dah la dekat jugak ngan rumah Nad 2...takut oiiii....xtau la camner 2...

Okeyh stop citer pasal benda2 yang boleh wat kita x tdo sangat nieyh...Sekarang nam makan malam pown dah xde masa sangat...kalau makan pown dalam pukul 12 keatas...mana x nya...every night ada latihan tarian ngan dikir barat....penat woo...ingatkan dah bukak cuti nieyh ringan sikit kerja ...tapi...Ya Allah...makin banyak..Tapikan masa hari 2 Nad buat tarian ulek mayang 2...ade yang x bagi main n suruh tukar...group Nad x boleh tukar sbb 2 mmg asingment yang telah ditetapkan...ade group yang dapat randai, makyong...tapi masa main ulek mayang 2 part yang seru 2 kitaorg dah buang...n x guna kemenyan pown...so insyaallah x de pape...

so.kiranya sekarang masa nak suka2 2 dah xde sangat....full...malam jangan la sesaja nak msg ke apa..mmg x angkat or x balas...kalau balas pown pukul 1 keatas...2 pown kalau x tdo lagi...naseb x de pakwe..lau x dah lama dia larik...ngeeeee....

Sampai sini dulu la ep///salam sayang buat semua...take care

Assalamualaikum

lots of love
DIRA DIN ^_^

Monday, 14 April 2014

Siapa kita nak hina orang lain...ngeeeee

Assalamualaikum ya akhi&ukhti sekalian...

Sakit hati dah kurang dah....hehehe...banyak kan selawat n ingat betapa cepatnya kita tua kalau banyak marah...confem x nak marah2 sangat...hehehe.....btul x...

Tadi terbaca dalam fb something yang menarik hati...siapa kita dengan senangnya nak pandang hina toward someone...
siapa kita nak hina orang lain?
"..aku ahli koperat berjaya..kau keje buruh buat rumah je..hahaha"
"..dato' pandai bancuh simen?"
"..hmm..tak.."
"..HAHAHAHAHAHA.."

"..aku Doktor Pakar naik BMuu(double u)..kau apa? bawak lori sampah je..HAHA.."
"..Doktor tahu tak nak tekan apa bagi bukak ruang sampah kat belakang lori ni?.."
"..hmm..tak.."
"..HAHAHAHAHAH.."

"..aku ahli perniagaan brjaya mkn ikan mahal.. kau keja nelayan tlg tgkp ikan ja..hahaha""..dato' pndai psang umpan nk tgkp ikan ni?""..hmm..tak.."" HOHOHO.."

They Know What We Dont Know..
And We Know What They Dont Know..
so apa beza?


So moral of valuenya...jangan gatal-gatal...x kiralah alergik ke ape...nak pandang negatif kat orang...sampai bila kita nak mendongak kelangit....kan..kan...kan...



Jangan terlalu angkuh kelak memakan diri..sometimes tengok gak la manusia yang jenis suka sangat judge orang cam dia sorang je betol...dear bebeh...semua orang x perfect...so jangn nak berangan sangat mcm awak 2 perfect ...saya tengok awak pown banyak yang kurangnya...just x nak cakap sbb kesian sangat kalau cakap...kang terasa...saya nie mmg suka jaga perasaan org...ngeeee...jangan mudah jugde orang...kita tak tau beribu lagi org sekeliling kita tengah judge kita...malam lebih teruk lagi tersenyum dihadapan dan mengumpat dibelakang...heeeeeeee



Buat seorang  sahabat...jangan menangis jika ianya sudah berakhir..mulakan hidup baru...jangan terpaku disitu...kerana pintu bahagia mu mugkin menuggu untuk kau buka ...apa yang berlaku ada hikmahnya..anggaplah kau dan dia bukan tercipta untuk saling melengkapi...mungkin senang bagi ku menaip tinta ..namun ku tahu peresaan itu...kerana ku juga pernah merasainya...dan aq masih teguh disini..mengorak langkah kehadapn....percayalah...suatu hari nanti kaukan mengerti hikmah disebalik semua ini...don't be sad...smile always...

sampai disini dulu.. salam sayang buat semua...take care...jangan bersedih...tapi terus tersenyum melihat kearah yang lebih kehadapan...

Assaamualaikum

lots of love

DIRA DIN^_^

Sunday, 13 April 2014

sakitnya hati.....sabo jerlah...

Assalamualaikum ya akhi&ukhti sekalian...

Sihat ke...hehehe...Nad hati je x brapa nak sihat...dipenuhi dengan amarah menggunung...moga amarah ini berkurangan bahkan lenyap esok...

Nad bukanlah seorang yang mudah marah sebenarnya(ermmm...yeke...hehehe..ye la kot...)..tapi bila someone yang rapat ngan Nad sendiri berahsia dan buat macam dia x tau benda yang diperkatakan 2..automatik Nad rasa cam nak jerit kat dia suh blah dari mata nieyh....sakit pulak aty kita...

Adelah kawan Nad terlepas cakap tp x pandai cover balik...tapi yg sorang lagi 2 boleh pulak buat2 macam dia innocentlah kononnya...Nad x kisah sbb dah tau benda 2 dah lama dah...tapi pleazzzzz la sangattttt...jangat buat muka innocent..rasa cam nak tampo laju-laju...haihhh.....

Serius rasa mcm nak marah sangat malam nieyh...x taulah...tahap sabar dah sampai maksimum kowt...dah banyak kali kot kena cam2..tapi sabar je...tapi bila hari nieyh dia buat cam2 lagi Nad x taulah nak anggap dia sbagai kawan lg ke x....

Kita bila perasaan hormat 2 dah hilang...hurmmmm...x taulah...mungkin Nad boleh kawan biasa je kowt ngan dia...kalau utk dijadikan sahabat pembimbing diri mmg taklah kan.....haih....moga rasa ini pudar esok hari...insyaallah....

Salam sayang buat semua...take care...

Assalamualaikum

lots of love
DIRA DIN^_^


Sunday, 6 April 2014

TIME BAHAGIA LUPA KAWAN... EHHHHH....

Assalamualaikum ya akhi&ukhti sekalian...

Lama da x merapu meraban kat sinie kan...hehehe...buzy sangat....

Malam karang nak pegi penang...ada budak umk ajak pegi umah dia....dah lama x pegi nieyh...hehe..rindu kat matrik sebenarnya...sampai mengigau,haih....so..pegi jerlah..pegi ngan buta2 g2...x rancang ape pown...kena bebel ngan babah skali...mana x nya buat kerja nak pegi mana2 x bagitau awal2....kannn dah kena ....hehehe...

Well tadi tertengok la fb someone yang dah lama Nad x chat...last chat masa matrik dulu kowt...dah 3 taun kowt..then selongkar la sikit fb dia...sekali tengok di punya makwe nama sejibik macam nama Nad....tetiba terasa cam ntah...x tau nak describe camna...ohohoho..biarlah dia bahagia...jagan diganggu kebahagian itu...iye dok...hehehe...

Tapi kan...Nad adelah terasa aty ngan someone...sejak dia couple nieyh dia dah wat xkenal kawan2 dia..msg pown x balas...Babe..couple2 gak...kawan jangan lupa eppp....kang kalau jadik pape ..bukan partner ko yang ko cari..tapi kitaorang jugak...tpi sorry 2 say la...kalau2 lepas nie Nad buat2 x kenal kalau jumpa tengah jalan ke...tengah mintak tolong ke...sbb ko pun buat macam 2 kt kitaorg...so fair lah kan..

Nad bukan baik sangat...tapi bila someone yang kita rapat buat cam2...dah ade partner terus lupa kawan...mmg pantang Nad orang jenis cam2...yang terlupa sapa yang pernah tolong dia masa senang n susah dulu...kot ye pown takut ko punya partner jeles..please la explain skit kat dia...ade je akal ALLAH bagi kan...gunakanlah ia ngan elok eppp...bukan simpan bagi dia berkarat...please...

Haaa...kan dh terkeluar kata2 double meaning 2...sendirik mahu fahem la yek....huhuhhu...doakan Nad x simpan marah lama2...n doakan Nad selamat pergi n kembali dari Penang...nak kirim pape ke...jeruk ke...hahaha....salam sayang buat smua...Take care...

Assalamualaikum

lots of love
DIRA DIN^_^