Friday, 23 December 2011

Madinah yang istimewa...

Assalamualaikum...dah lama x kongsi cerita aq kat sini...huhu...sibuk sampai x sempat nak online..sebenarnya tetiba rasa rindu kat satu tempat nie..antara tempat yang memang patut untuk kita umat islam nie pegi selain kota suci makkah...paling kurang pun sekali seumur hidup..x laen x bukan mestilah kota madinah....tempat bersemadinya rasul junjungan kita...rasulullah s.a.w....kenapa kota nie terlalu istimewa...macam korang tengok kat atas nie....nie merupakan Masjid Nabawi dimana kat sini terletaknya makam Rasulullah s.a.w...berhampiran masjid nie terletaknya perkuburan Baqi'.


Tapak Masjid Nabawi nie dulu sebenarnya adalah tapak pengeringan buah tamar dan kebun tamar milik 2 orang anak yatim iaitu Suhail dan Sahl.Rasulullah s.a.w telah membeli tanah itu dari mereka dan membina Masjid Nabawi ini . Masjid nabawi nie juga merupakan salah satu daripada 3 buah masjid yang paling mulia di muka bumi nie...sebenarnya banyak lagi tempat yang menarik untuk kita melawat di bumi madinah ini....insyaallah dilain masa saya akan kongsikan lagi tentang madinah dan tempat2 yang menarik untuk kita lawati...assalamualaikum

Friday, 2 December 2011

ombak rindu,outing, kuliah dan....azam sem baru..

assalamualaikum... actually esok aq ada kuliah sains com... tapi budak2 nie ajak outing tengok ombak rindu...cam best jer citer 2...tpkan aq da promise ngan diri sendiri n parents yang aq xkan kuar tngok wayang lagi..hehe..kena la tunaikan ...by the way result x kuar lg..n hopefully aq dapat result yg lbih baek dari yang dulu..hehe...sem nie kitaowng dapat ckgu yang best ngan tegas ....tp bgus gak sem 1 kitaowg cm memain jer so sem nie dapat ckg cam 2 semua mcm jd sedikit serius....hehe....tp kan aq rasalah aq x pernah serius dalam belajar kecuali yang ajar aq 2 garang ...hehe...nth lah dah mmg cm2...yerlah asyik study jer...masa makan pown ckap pasal study...huhu...aq bkan tergolong dalam golongan 2 lerrrr....study2 gak tp riadah kena ada bkan dop kat blik jer study....kesihatan pown kena jaga gak btol x..by the way gambar kat atas 2 adalah salah satu gambar yang aq minat...hehe ntah ler kanapa tp aq sker tol tngok gambar 2....okey lah....stakat nie jerlah aq nak mencecer....assalamualaikum....

Wednesday, 30 November 2011

results????????? oh no!!!!!!

assalamualaikum...tengah tension sbb results pspm da nak kuar...harap2 aq still berada di bumi kmpp tercinta ini....insyaallah...semua bdak kat klas aq wat muka tegang kalau sebut pasal result...huhu...topic sensitif untuk bulan nie...haishh...anyway aq ada presentation bi esok..hopefully dapat wat dengan lebih baik kali nie...xnak ler jd macam hari 2..cdehh....2 jer aq nak merepek untuk hari nie...>_<

Tuesday, 29 November 2011

akhirnya aq da wat blog...hehe

assalamualaikum....hmmmm akhirnya dapat jugak aq wat blog..x sangka...huhu...semoga aq dapat menjadi seorang blogger yg disenangi ...insyaallah...