Saturday, 21 September 2013

2 Minggu yang...yerkkkkk...coih....

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Yup...sem baru dah bermula almost 2 weeks...and dalam masa 2 minggu nie bermacam2 dugaan ...haih...sabor jerlah...jadual bertindih...kelas pack macam ape jer...banyangkanlah jadual kelas start pkul 12 n abeh pkul 7....mak aih...mana nak makan..mana nak solat...huhu..naseb baik lah lecturer bertimbang rasa...bagi masa rehat...makan..n sempat lepak bukak fb..coz after this 4 sure x brapa nak sempat nak jenguk2 dah...kekeke...

Btw..sempat gak lah mengusha...haha..bebudak junior..perghh mmg muka matured habeh la...naseb baik x panggil akak,..hihi ...pakaian bukan main..bergaya abeh...kelas kau dik...x pe nanti dah masuk bab color2..main ngan charcoal x der la nak bergaya sangat...hehe

Dalam masa 2 minggu nieyh jugak bnyak benda nak kena settle...jadual..kelas...adapt dengan assingment n kelas yang rushing...biasalah dah lama tinggal zaman buat kerja cepat nieyh...ha..sekarang kena buat kerja dgn rushing baru terhegeh2....

And alhamdulillah...this week  insyaallah..everything gonna be okey..hehe..and  yang pasti kelas Nad bg musim nieyh(dah macam lawan bola la pulak..kekeke..bermusim2..) means sem nieyh..mmg banyak main ngan lappy..BUT..my baby lappy  nieyh tengah merajuk la pulaks...huhuhu...banyak benda kena install...mana x jem...

Hopefully sem nieyh akan lebih baik dari sem lepas...persahabatan yang terjalin pown  biarlah berpanjangan hingga ke jannah...yup Nad mmg takut nak berkawan sbb sangat perit bila someone yang kita percaya mengkhianati kita hanya kerana termakan hasutan orang ke tiga...n buat yang frust ke apa...plezz stanD up n face that probs...hidup nieyh kita kena berani... sampai bila nak lari dri masalah..hanya orang yang pengecut jer yang lari dari masalah nieyh....okeyh...so jangan gegatal nak meregister kan diri anda dalam kelab pengecut....

okeyh,,,sampai sinie dulu tinta ditaip...moga bertemu di lain entry...take care..salam sayang buat semua...

Assalamualaikum

lots of love

DIRA DIN^_^

Wednesday, 4 September 2013

Memula survey dulu..lepas 2...melantak..hohoho

Assalamualaikum ya akhi& ukhti sekalian...

Esok jer dah nak balik kampus..tengok sunjek cam tough..adoiiii...sabo jer lah...nama lagi student kan..kan.. KAN.....huhu.. -_-"..coih...

Cam besa memula bukak iternet..jenguk fb dulu..then..games..hehe..pastu baru my lovely blog..yerk...kekeke..lepas 2 meround tengok blog orang...haha..x pe masa cuti bley la buat cam 2..dah start study nanti..muka buku pown  x sempat jenguk..huhu...

Masa round2 nie la banyak benda terliur...acane xterliur..pegi tengok blog masakan..memang elok sangat la kan ..tambah2 perut tengah buat lagu rock..perhhh..mantop..last2 pegidapur goreng nasi..kenyang jugak..haha



Tadi pegi round blog sapa tah..tapi masakan korea la..terliur tengok dia punya street food..pergh..mengancam..ala street food nie cam makanan yang banyak org jual kat jenjalan..kalau kat Malaysia nie macam pisang goreng..keropok..otak2..kan banyak tepi jalan..


Nadx delah reti masak sangat..stakat simple2 cam nasi goreng ngan kuah sesikit 2 boleh la..gulai sampai sekarang fail..huhu..singgang yang masuk ketegori kacang jer 2 pown fail...haish..sapa lagi tukang test nyer..abah la...manjang fail..huhu..adikNad cakap..camne la nak kawen..x pe...cari chef jer...biar dia masak...hehehe....

Xpe2..nanti cuti sekali lagi siap la dapur2..hari 2 sempat test sikit2 jer..x sampai meletop lagi..kekeke..try2resepi yang dah bersarang dalam lappy...amek resepi masak x..huhu..

Biasalah survey dulu then..masak baru melantak..buruk punya perangai..

Hari 2 sempat try muffin...first try memang baling blakang rumah la...second try alhamdulillah..jadik...suka la pulak...haha..


Nad kalau pegi shopping nak beli barang dapur memang kena buat list ..sbb ade tukang chek list kat rumah nie...Abah..then kalau ade barang terkeluar dari list kena tanya cam polis..Nad slalu kena..hehe..terliur tengok Van housten kat atas rak 2..bedal 2 bar..memang kena leter la...kekeke






Lagi satu perangai Nad masa pegi shopping ..Nad suka jenjalan kat area sayur ngan buah 2...roomate Nad masa kat matrik dulu selalu leter..buat ape la lelama kat c2...hehe..nak buat camner..nak masak x boleh..tengok jerlah..kui..kui..kui..sebenarnya hilang stress bila tengok benda2..duit pown x abeh..hehe..

So bila diorang pegi tengok wayang yang memang x masuk dalam senarai Nad 2..Nad pegi la jalan sensorang kat area sayur 2...geram gak tengok baby carrot bergolek2...mushroom yang buat Nad teringat kat cendawan celup tepung haihhh...sabo jerlah...

So buat sesapa yang nak kuar jalan2 cari makan 2..sila survey dulu tempat nak makan 2 okeyh..mana la tau kedai 2 x brapa nak bersih ke..pakai pelaris ke...yang penting cari tempat yang bersih ..murah...sedap...hehe..

Sampai disini dulu entry kali nieyh...salam sayang buat semua...take care..

Assalamualaikum..

lots of love..
DIRA DIN^_^


Tuesday, 3 September 2013

Sukarnya nk lupakan..choih -_-''

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Sihat kerrr...lau x sihat pegi jumpa encik doktor la epp..hehe..

Berbalik kat tajuk utama..chewahh..dah macam berita la pulaksss..ahakzz..well.hari nieyh nak cerita pasal betapa sukarnya kita nak melupakan sesuatu..x kisah la orang ke..peristiwa ke..haiwan kesayangan kita yang nmny angelina jolie 2 ke.pape jerlah..yang pasti susah btol kita nak lupakannya..

Mampukah kita melupakan someone yang pernah ketawa dan menangis dengan kita..or yang pernah singgah walau seketika dihati...biar apa pun bentuk kenangan..pahit ke manis ke suka or duka semua 2 akan tetap diingati ..lainlah korang ni komputer ada butang delete or format...haha..
 Sukarnya membunuh kenangan ..walauhebatnya kita cuba nak lupakan sesuatu kenangan itu..x dapat dinafikan kekadang dia datang juga tanpa diundang..haihh...sabo jerlah..huhu..kekadang ia menajdikan kita seorang yang hilang waras ..hilang waras atas dasar terlalu mahu hidup dalam kenangan itu...jangan jadik cam 2 la epp..x elok..kenangan boleh kalau nak ingat sesikit..tapi jangan selalu...
 Ingat ada yang kita perlu ingati..ada yang perlu kita kekadang ingat....n ada jugak yang kita x perlu nak ingat langsung...okeyh...














Okey lah sampai disini dulu tinta kali nie...salam sayang buat semua...take care..

Assalamualaikum..

lot of love
DIRA DIN^_^

Monday, 2 September 2013

Minggu depan jer....

Assalamualaikumya akhi& ukhti sekalian...

Semoga sihat sejahtera la hendaknya yek..hehe

Anyway..minggu depan dah pown nak start study balik bagi bebudak degree..haih cepatnya masa berlalu...perasaan malas 2 adela sesikit..huhu..

Tak lupa gak la kat bebudak baru masuk..welcome 2 universiti..study leklok ...ikut yang elok buang yang buruk...jangan nak gegatal nak anggap bila masuk u nie semua boleh bebas...x de maknanya okeyh..

Nad bukan ape ..pernah la terdengar seorang hamba allah nie merungut yang cikgu dia 2 menipu...Nad tanya la awatnyacakap kat cikgu ;agu 2..x baik..dia balas ape tau..

"yela..cikgu aq cakap kalau masuk u nie dapat pakwe hensem, pakaian bebas, nak kuar memana x pe..semua 2 tipu.."

Nad pown balas ler" Owh..jadik selama nie ko blaja x brapa nak ikhlas la ep..niat datang u nie sebab nak cari pakwe..nak pakai bebas..nak kuar sesuka aty..buka sebab nak blaja la epp..kesiannya ko nie ekk.."

Ingatlah...belajar 2 niat biar ikhlas kerana allah..bukan ade sebab lain..maybe ada la sesikit sebab lain..nak dapat kerja senang..nak hidup merempat dan lelain..tapi yang utama kerana ALLAH..okeyh..

Insyaallah lau kita iklas ape yang kita mintak mesti dapat punyer...

Sampai disini dulu post kali nieyh...salam sayang buat semua..take care..

Assalamualaikum

lot of love 
DIRA DIN^_^