Sunday, 16 March 2014

New book 4 tha collections....weeeeeeeeeeeeeeeeee

Assalamualaikum  ya akhi & ukhti sekalian...

Sahat kerrrrr....lama x menyemakkan diri kat blog...bz ...ohohoho....bz la sangat kan....

Semoga sihat2 hendaknya yek...alhamdulillah hujan lebat semalam dibumi serambi makkah....sekian lama berpanas...rahmat Allah membasahi bumi....dengar kata kat area keyelll pun hujan ...jerebu pown dah mula menghilangkan diri...syukurlah kalau cam2...hehehe...

Ary jumaat ritu Nad balik rumah...bila ikir balik start sem nieyh seminggu sekali Nad balik rumah..ntah nak kata homesick melampau la pulak....dekat ciput nak homesick kebendanya....ngada2 ...haha...Nad baik ade urusan keyh...bukan sesaja mak limah nak balik rumah...xde maknanya...balik nak tunai janji kat bebudak 4 orang 2...

Nad cakap nak belanja beli buku kalau dapat baucer...so...dah dapat balik rumah...now tinggal 50 hengget jer baucer 2...hhehe...Pegi P.Mas kat SMO...beli buku yang dah mengidam lama dah...Cerita Cinta Ahmad Ammar...Aku Ada Wali ngan ternampak la buku Chiken soup 2...Nad mmg peminat Chicken Soup series 2...hehehe...tapi nak cari yang mat saleh punya version mmg haihhh la kan...beli jerlah yang Malay version punya...ok lah...

Haaa...kat atas nieyh buku yang Nad beli...lama x baca buku...ngadap lappy jer...membaca nieyh penting...baca ebook ngan baca the real book mmg lain lah....feeling 2 pentig...hahaha...buat adik2 yang mmg nak improve english...banyakkan baca buku inggeris...jangan cari yang ayat complicated...cari yang senang jer...Hardy boys pown boleh......

Untuk subjek enterpreneural behaviour...kitaorg kena beli buku pasal syed mokhtar al bukhary...bila baca...mmg salut habeh la kat dia....macam mana dia punya usaha untuk berjaya...tiba2 rasa sedar dalam diri...dia dengan kekurangan di awal usia boleh berjaya...kita yang dah cukup lengkap semua nieyh malas nak usaha...haih....

N one more thing...Nad masa baca buku Cerita Cinta Ahmad Ammar....tetiba rasa macam ada orang potong bawang kat sebelah...sedih wooo....macam mana dia dengan usia yang bagi Nad muda..namun mempunyai fikiran yang sangat matang....Malu pulak ngan diri yang ntah apa2 punya perangai..sedangkan dia di usia sebegitu muda tekadnya tidak terhingga.....haihhhh.damailah engkau menemui Sng Pencipta.....
..Al-Fatihah buat beliau..sesungguhnya pemergiaan mu itu merupakan pencetus semangat dlam diri anak2 muda sekarang...

Keep thinking positive....jangan mengalah hanya secebis halangan dalam menuju ebuah kejayaan abadi...insyaallah...doakan Nad pun akan terus istiqamah dalam hidup...bukan apa kekadang diri terlalu alpa dalam kehidupan....kak syai ngan kak ton sibuk nak menghasut manja kat telinga...huhu...

Btw...berbunga  dihati bila lihat sang crush lalu kat tepi...ahakz....ngada2...hehhee...salam sayang buat semua...take care...doakan Nad ..

Assalamualaikum

lots of love
DIRA DIN^_^