Thursday, 12 December 2013

Hujan..Ohhh Perempuan.....OHH ... Iman...

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Yes musim hujan tlah bermula...n guess what dekat kampus Nad ..UMK Bachok..Monsoon Fest was started..Yeahhhh...n esok Nad akan mengikuti kursus kawen...

Well..biar la x de boyfren pown...ade aq kisah....janji dapat discount pelajar....2 hari jer pown...masa Nad cakap nak ikut kursus 2 semua kawan Nad macam tercengang ..." ko dah nak kawen ke nak ikut kursus bagai"..well kawen 2 kemudian yang penting sijil dah ada siap diacount lagi..ingat murah ke kalau x de discount...mahal la jugak okeyh...

Sekarangkan musim hujan...kat asrama  nieyh dah macam banjir la pulak...air longkang semua penuh..naseb bek pegi kelas naek bas kalau cam kat PC dulu tu kenalah jugak mengarung air banjir kat c2...bila ingat balik yerkkkk...x sanggup aq...huhuhu...



Bila musim banjir n air brtakung nieyh la banyak lelaki dapat cuci mata free..mana xnya...ramai yang buat free show...angkat kain macam ape jer...bukan mati poan kena air 2...Dear sahabat saudari seagama ku sayang......aurat 2 perlu jaga ...jangan buat kita ie macam murah dimata kaun lelaki...ingat...biar basah jangan dapat dosa free....Nad pown sama...stok stokin mmg x brapa nak cukup musim ujan nieyh...kekadang sidai stokin atas almari ...pagi esok iron..nak buat camner..hujan...but biar la basah asalkan kaki tertutup..

Yup..still ada kawan yang membebel kat Nad..." Buat ape ko pakai stokin...kan hujan nieyh..basah la....nanti berbau la...."..."Ko kalau x pakai stokin x boleh ke..kan malam nieyh..bukan ada orang nampak pown"..
Well..sayang2 semua..Nad x reti nak jawab depan Allah nanti kenapa Nad x tutup aurat dengan sempurna...I'm not like uolls yang mungkin dah terlebih pahala.Nad nieyh banyak kurangnya..kalau ALLAH tunjuk semua salah Nad maybe x cukup tempat nak tunjukk.. .Nad bukan warak a.k.a solehah sangat...solat kekadang lewat...kekadang mulut nie laju jer mengumpat...I'm not perfect...n Nad try untuk ikut suruhannya walau masih banyak lubang2 kekurangan dalam diri Nd..but at least I tried to be a better muslim...doakan Nad...


One of hadiah yang Nad dapat masa bufday hari 2 was satu gambar masa Nad dop kat matrik duli...sangat mengundang memori.....Thankx to Ain...buat Nad terkenang zaman matrix...miss that alot....seriously when i said lot...i't mean a lot...rindu korang semua yang sentiasa ada saat Nad jatuh dan bangun..yang mngheret Nad saat nad dah x larat nak bangun...tahnkz....
 2 je la kowt post untuk hari nieyh...miss uolls alot..Assement dah makin banyak...keja dah berlonggok even minggu depan last sblum study week...lampu tinggal cari mntol daan cat...Pkk just tinggal buat produk dan hantar laporan..CDI n montaj 90% siap...folio ada 2 lagi kena settle...well thats alot...muahaha...insyaallah semua akan siap minggu depan...amin..

Thankz for read this...pasal post ilmiah Nad hold dulu..nanti free Nad sempat buat research Nad uploads okeyh...take care..salam sayang buat semua...

Assalamualaikum

Lots of love

DIRA DIN^_^

Sunday, 1 December 2013

Back to desember...ohhhhh....motivasi ckit....

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Selamat datang ke bulan 12...x lama dah nak masuk tahun baru...yeahhhh....back to dcember ..ohhhhh...

Happy2 gak...assement due date 2 minggu lagi...kepala dah macam pe je pikir....banyak bebeno...huhu..sabo jerlah....x pelah...dugaan belajar...masalah pown banyak tapi cam besa kita cool jerrr...x tahan kita mengamuk la jugak...kekeke


 Yeah...biarlah orang banyak mengata pown ..tapi kita ...kita nieyh yang kena kuat..kalau diri pown dah lemah...camne nak diamkan mulut2 tempayan orang lain 2...kita kena push diri kita untuk berjaya..bukan setakat pasrah dengan apa yang ada...pasrah 2 lepas kita dah usaha dah buat apa yang mampu..bukan duduk tepi tingkap buat sekejap..cakap" der..aq pasrah la ape nak jadik..lantak dia la..." .. 2 buka pasrah 2 sengal....


Orang yang kuat dia akan bangkit balik x kira berjuta kali pun dia terjatu...x kira la..trjatuh ke tergolek ke...menonggeng ke...meniarap ke...dia akan bangun balik...bukan bangun saja tau..bangun dengan tekad dan semangat untuk buat yang terbaik...so..keep strong and move foward...but sesekali sila tengok belakang...sebab kita perlu untuk tengok kesilapan lepas agar kita tak mengulanginya lagi.. so be strong bebeh...jangan lupa ...ALLAH itu ada.... mintak kat dia...insyaallah segala urusan kita dipermudahkan...amin....


Jangan memperkecilkan kebolehan yang kita ada... kerana kita adalah kita...kalau kita sendiri x yakin dengan kebolehan kita camne orang lain nak yakin dengan kbolehan kita....so yakin dan percaya pada diri...biar berjuta orang mengata...tapi pedulian diorang...diorang x pernah lalui apa yang kita lalui dalam hidup...tapi...kalau apa yang diorang katakan 2 betul dengan niat nak tegur kita kearah yang lebih baik...apa salahnya...betul x..hehehe....kekadang kita kena teima kalau dia nak tegur kita kearah kebaikan....okeyh....

So sampai kat sinie dulu tinta ditulis...nak masuk kelas jap g....salam sayang buat semua..take care...miss u...

Assalamualaikum

lots of love

DIRA DIN^_^