Wednesday, 31 October 2012

berkorban apa saja....dont't be an idiot please

Assalamualaikum....

Well.. raya haji baru jer lepas....and now aq tengah cuti mid sem....but after this test dah tersenyum girang menyambut kepulangan aq...heh....stress..

Tapi bila terfikir n relate ngan raya haji yang baru jer say bye2 hari 2 aq tetiba rasa cam aq nie terlebih poyo la pulak... what i mean is... oarng laen lagi banyak berkorban dari aq especially my parents la kan...tapi diorang x de lah pulak bising2 macam aq...so better upgrade diri n jangan dop merungut memanjang,,,(even kerja dah say hai n aq still  x bergerak ...heh)..

bila cakab bab korban aq rasa aq dah start berkorban walau bagi orang lain maybe ckit ....

berkorban masa n tenaga...watassingment...2 mmg wajib lahkan..

Berkorban wang...untuk study apa slahnya...hehe

Tapi  bila aq kena korban masa aq untuk orang yang x hargainya aq rasa aq kena korban gak....korban mrasa marah aq...dan munkin membazirkan sedikit kesabaran aq untuk ornag macam 2....huhu

Kuat...itu yang aq kena cakap kat diri everyday...sbb aq takut aq dah jadik smakin lemah kat sinie...

Coz kat cnie aq x de orang nak guide aq bila aq wat salah...

X de lagi someone mcm si comel syasya

Xde lagi seorang teman cam cik hawa, ain, iekah

x de lagi yang boleh aq jadikan rujukan cam maryam n safna...

x de lagi yang boleh faham ape yang aq perlu....

Coz everything here is completely diffrent than matrik....

Maybe ada yang akan cakap apela poyo sangat budak nie.... skit2 matrik2...

tapi that's the truth...

Bagi aq matrik sejuta kali lebih baik dari universiti coz....everything was there..

You name it ....friends...a good and kind hearted teacher like Puan Husna n Puan Ija...only at matrik a found it....

Mungkon aq nie dah macam prejudis sangat tp...that the truth...

Pape pown...happy holiday s buat semua...jangan nakal2...

untuk semua bebudak SPM...GOOD LUCK BEBEH...hehe

kejayaan x datang bergolek cam bola....x jua melayang cam kapal terbang tapi dia akan datang denagn bermacam cara bergantung pada usaha....

sometimes heart see what invisible in the eye ....think about it..

sekian

assalamualaikum..

DIRA DIN...





Monday, 1 October 2012

Tired already.....

Assalamualaikum...

Camner semua hari nie...hope korang semua dalam keadaan yang sihat sejahtera la yekkk...

Biasalah ....sekarangkan musim orang demam...(termasuklah aq...ahakz..)..dari pagi sampai ke petang bersin memanjang...malu gaklah masa dlm kelas td...huhu

Well...oleh kerana semalam aq dah post ntah pape ....soryy la ek...hehe....simptom2 stress la nieyh...Tdow dah kul 4 pagi bangun kul 6 then kelas kul 8 sampai kul 4...memang x de masa lahh nak terlelap sejam dua..huhu...x pe esok klass pagi x de...qada balik tdow...hehe....

Hari 2 kitaorg adalah bincan pasal ape feelnye jadik student u nie....Rata2 ckp best...(sbb dah x ken pakai baju kurung  mcm kat matrik....)...Bagi aq yang dekat snie nie...still ok jerlah....x dehal...sbb dah pnah dop asrama ...just ade certain2 manusia nie...x tau lah nak ckp camner....huhu...bkn ape...bagi aq la kan...standart ler lau skali makan nasi bungkus 5 ringgit melayang...tp diorang cm bising gaklah makanan mahal la...x best lah....x bleh masaklah...mcm2 lah...even aq yang jdik tukang dengar nie pown rasa cam nak brainwash jer diorang...

Bkan semualah but..tolonglah paham...nie tmpat untuk korang2 semua nie study...bukan tempat untk korang asah bakat memasak kat cnie...aq pown x bape nak paham...nak bawak rice cookerlah, nak beli beras lahh...pning2....asal x bawak jer dapur kat umah 2 letak kat cnie....

Kekadang skit aty gak...lau nak bergayut ngan pakwe sampai spuluh hengget sehari jalan jer....but lau nak beli buku belajar or nak beli bahan projer....semua tolak kat org laen...

Aq x taulah samada aq yang memang x paham cara hidup diorang @ diorang yang stilll  terikut2 cara mcm kar rumah...haishhhh entahlah...

Papepun...nasihat aq untuk korang2 semua yang bakal jadik mahasiswa n mahasiswi...Tolong adapt bila korang dah menjejak kaki korng kat lam menara gading...

Sbb dugaan bukan sedikit...banyak...terutama kawan....pengaruh kawan 2 teramatlah besar...so pepandailah korang pilih kawan...sbb dioranglah yang melambangkan diri korang nnt...

Stakat nie dululah ekkk...

Assalamualaikum...

DIRA DIN