Sunday, 26 May 2013

Bila demam exam mula menyerang....

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Hope semua ceria2 selalu la epp....lama dah Nad x menjenguk blog yang dah bersawang nieyh....hohohho....

Last week bz ckit...3 hari balik pukul 2 pagi menyiapkan kembali typography ngan surrealism...obviouslylah banyak maen dari buat..tp alhamdulillah semuanya siap...hehe...sekarang tinggal buku ngan digital art n of coz final projek yang x tau apa lagi...huhuhu..


  This my surrealism..Nad pown x tau ape motif gambar nie...kekeke..pepandailah korang menafsirkannya....hhee



Lagi 2 minggu exam mula menampakkan wajahnya...haih...ape pown x study lagi..perangai buruk dari dulu yang mmg x bley nak buang ...huhu..suka sangat study last min...haiyooooo..dengan asa keusahawanan yang x brapa nak paham(actually x paham langsung...huhuhu...) malam nie pembentangan TITAS yang x buat lg 2..huhu...kuiz bi yang mngecewakan...sape suh x study...haiyooo...

But...bak kata gambar kat atas nie..do not be afraid to fail....sbb kegagalan 2 yang mendewasakan kita...maybe kita gagal sekarang tetapi cemerlang dimasa depan...ahakz....(start kuar ayat poyos....)


Pape pown....dont give up...selagi ada masa ...terus berusaha utk berjaya....kena lawan result MR.Triple M...kena lawan result my lil bro..malu dowh kalau kurang dari result dulu 2...(bajet lama..padahal baru sem lepas jer pown dapat result...)...walau bimbang gak la..lau result down....huhu...x mo..xmo.,..doakan Nad la ep....tinggi ckit dari result dulu pown x pe lah....

Well wish me luck....hehe...sampai cnie dulu entry kali nieyh...ade masa Nad update balik okayh....take care..salam sayang buat semua...

Assalamualaikum..

Lots of love

DIRA DIN^_^

Saturday, 11 May 2013

Happy Mothers Day, Happy teachers Day n...Happy Birthday Mom...

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian

Ape khabar...hopefully semua sihat2 la hendaknya yek...Nad tengah demam...huhu...tapi kerja ttp kena buat ye tak...bak kata my chemist lecture masa matrik dulu..sakit bukan penghalang segalanya..chewaaahhh...

Papepown...start minggu nie..semua assingment yang lama2 start tersenyum gembira bertemu muka kembali..adoi...sape suh keje bertangguh lagi kan...

Dikesempatan ini, Nad nak ucapkan Selamat Hari Ibu kepada semua mak2 kat dunia nie...dan jugak kat bakal mak2...kekeke. especially my mom...

Selain itu, Selamat hari Guru kat semua Cikgu2 kat dunia nie...especially my parents..my matrics lecturer n semualah...

Happy Birthday mom...untungla kan...semua event dapat dekat2..x payah la akak bagi kat mama hadiah lagikan..kekeke...dah dapat banyak masa teacher'2 day kan....kira sekalilah 2...ahakz....

Papepown.. hopefully semua happy selalu...Nad kena pegi wat assingment dulu...take care..salam sayang buat semua...opppss b4 that.,.Deanna u just give my crush new name n thankz 4 that...haha..lol..mr shaggy hair...

Assalamualaikum

lots of love

DIRA DIN^_^


Wednesday, 8 May 2013

Typography punya pasal...ngeh...

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

well..baru naik dari cuti sempena pilihan raya ...no more politics talk okay...there's nothing to me...sbb x cukup umo g...kekeke...

Well..balik jer dari cuti baru teringat ade kerja kena buat...x sedar sungguh...huhu...typography..or dikenali juga sebagai seni taip...so....yang kat bawah nie yang Nad dah buat...hehe...incik Haris suh buat pasal peribahasa...so nie lerr jadiknya...hoho..buat 2 version sbb x berapa nak berpuas aty..hehe...







Yang kat ataih nie pulak contoh2 typography...banyak lagi...sila rerajinkan diri anda untuk menggoogle okeyh....




Sampai sini dulu ..sbb dah dekat pukul 2 pagi tapi still merayap kat kampus online punya pasal....x de kerja...sbb esok x de kelas...hoho...take care...Salam sayang buat semua...

Assalamualaikum

lot of love

DIRA DIN^_^

Saturday, 4 May 2013

Kajian lapangan punya pasal...hohoho

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Cuaca panas sekarang niey kan...keee panas coz pilihan raya...oppssss...x cukup umur lg x bley cakap...kekekek...welll esok merupakan penentu arah tuju negara kita Malaysia yang tercinta ini...hope sapa2 yang menang 2 akan berusaha mengekalkan dan meningkatkan nama Malaysia di mata dunia...

Welll...2 hari lepas adelah pegi wat kajian lapangan kat umah my sepupu...Olah kerana Abah Nad ada keje kat skolah...soo Nad terpaksalah pegi ngan my adik...Akim...pegi pulak ngan moto...biasa naik moto jarang2 2pon dengan Abah jerlah....nie naik ngan budak sorang niey...Kussss semangat...seb bek xde lemah jantung..lau x ngan Nad2 sekali jalan..ada jiwa rempit gak dalam diri budak nieyh...rasa nak sekeh jer...hehehe

Nasib x histeria jerrr kat atas moto 2...huhu...balik jer bagitau mama...kena marah...padan ngan muka....papepown..kajian lapangan berjalan ngan lancar...

 my brother

Nad buat tajuk pasal keris...errr...rasanya lebih kepada seni pertukangan besi...tapi still x lengkap lagi...banyak maklumat perlu dicari...insyaallah...semua akan Nad upload nnt..epppp...


 my sepupu..thankz alot...got alot information from u...
 Mesin menempa keris..sekali dia bukak suis..seriau owwww

                Keris lawi ayam...kecik jerrrr..tapi harga lau survey kat internet adalaa dalam RM 150.00...

Lau ada masa lagi nnt Nad upload lagi eppp....Akhir kata sesapa yang dah terlebih umor 2...jangan malas nak kuar rumah utk mengundi..kerana undimu begitu berharga...cheeewahhh..kekeke...take care n salam sayang buat semua...

Assalamualaikum

lots of love

DIRA DIN^_^

Wednesday, 1 May 2013

Our new kitten....hehhe

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Semoga sihat2 la hendaknya yerrr....sekarang cuaca x menentu...so jaga kesihatan...

Herrmmm...pasal title kat atas nieyh...actually sebelum cuti tengah sem hari 2..Nad punya roomate ada bawak balik anak kucing dari pasar Jelawat 2 haaa...pas2 nak abeh cuti hari 2 dia bawak balik rumah dia...so sebagai pengganti pegi lerrr amek sekor g...Bagi nama si Busuk./...kekekeke...

Nie Nad kidnap wat balik rumah jap...ala kejap jer cuti ujung minggu... nnt bawak balik sana pulak....

 Si Busuk yang suka kacau org tido...lau tido...dia suka lompat main rambut...huhu..lau x dia pg gigit kaki...hai...sabo jer lah...nak marah pown..kecik lg...kucing pulak 2..bukan macam kita2 nieyh....
 Comel tak....dah pandai merajuk dah sekarang niey....tapi biasanya kalau kat asrama Jacq ngan Yah yang jaga.../Nad just manjakan dia jer..hehhe...2 yang dah pandai naik lemak sekarang nieyh.... hgeeee
Btw...selamat bercuti semua...n kecian kat sorang budak...x balik umah...hehe...take care...salam sayang buat semua...

Assalamualaikum

Lots of love

DIRA DIN^_^