Monday, 7 January 2013

mERAPU...Ooooooooo b...

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Malam nie bebudak lelaki veterinar kat bawah nie senyap je..dah insaf kowt nak exam nie...ehakz...at least tenang ckit malam nie walau hati bak ribut taufan melanda..huhu..malam nie Nad malas nak post info ke apa...just nak membebel panjang on something je...ehek..gerdiks...kekeke

Yeah...berubah perlukan kekuatan mental n fizikal...n yang ptg kita nak berubah kerana ALLAH ...kan...Nad selalu tertanya kenapa bila Nad start berubah...most people around me start 2 perli2 n cakap2 n kutuk2 kat belakang..Yeah...Nad tahu semua 2..tapi buat2 x tahu n malas nak amik tahu...takut persahabatan nie menjadi satu permusuhan...huhu...the last thing yang Nad nak lakukan ialah memutuskan sebuah persahabatan...benda 2 lebih perit dari kila luka xciden tau....Nad tahu yang diorang x berapa nak suka ngan perubahan nie...maybe salah Nad jugak tegur urusan diorang..but if diorang pakai baju yang menonjol segala jenis lipatan kat badan..Nad rasa x salah lau Nad nak tegur...Maaf lau Nad buat korang2 terasa...


Ya...Nad juga manusia lemah yang masih perlukan tunjuk ajar dari semua...kerana insan ini sedang bertatih dalam mengejar petunjuk ilahi...jangan kerana perubahan ini kau melontar seribu satu andaian...Nad berubah kerana Nad sedar sampai bila nak duduk macam 2..bukan dulu Nad x baik ke apa...buat kita kena sentiasa berubah kearah kebaikan kan..n yg paling wat Nad sedih...sejak balik dari bercuti dirumah hari 2 my frenz dah x tdow sekali dalam bilik...dia pegi tdow bilik kawan dia...Nad pown x tahu kenapa n apa silapnya...maybe Nad ada buat salah ke apa kan...tapi at least bgtaulah...x delah Nad nie terpikir something yang x elok...huhu...ok stop cter cdeh...jom sambung bebelan part 2...ehehe...bley pulak cam2...dah lama x post meraban...so nie lah masanya nak wat gila ckit...ckit je tau...malam esok kan exam...kekeke

Hmm...psal yang Nad cakap about nak pegi ziarah 2 kan...akhirnya my omma cakap Nad bley pegi kesana...but sensoranglah...sbb diorang dah start sekolah...Nad pulak bwu je start cuti...x pe janji bley pegi ...banyak benda nak mengadu..banyak benda nak dipinta...dan banyak benda nak diperbetulkan...moga Nad bley trus berubah kearah yang diredhai..bukan dimungkari...Insyaallah...doakan Nad ea...

ok stakat nie dulu merapu meraban...sorry sesapa yang baca 2...Nad tengah weng sikit sekarang...kekeke..nak exam dah x betul...jgn nanti exam weng jugak suda...doakan Nad...sekali lg maaf atas post merapu nie...

Assalamualaikum

lots of love

DIRA DIN ^_^

No comments:

Post a Comment