Monday, 6 January 2014

Flashback tahun lepas...

Assalamualaikum ya akhi&ukhti skalian...

Semoga sihat2 hendaknya...hehe..smalam sedih sikit..but now semangat dah dikumpul..n much more better now(ye kerrr...buat2 happy jerlah....huhu...)..Nieyh nak memflashback peristiwa2 tahun lepas n awal bulan nieyh...hhehe.

First masa Nad blik cuti hari 2... merimbun depna rumah pokok markisah..tengoklah sampai terlindung tingkap rumah..hehe..tapi lawa lah pulak cam dok dalam kebun...i loikkeee...heeeee...

Nieyh dia punya bunga...lawa kan...heeee..kalau bolh kat syirah dah lama hilang bunga 2...huhuhu...buah dia sila tengok entry yang lepas2....

 Nie gambar2 pegi tempat kawan ada kawen tahun lepas...bila tengok2 balik...terasa nak kawen cepat le pulak....tapikan...pengantin lelakinya x de...acane 2...huuuuuu......

 Nieyh pulak gambo2 masa buat video utk  subjek PKK hari 2...gambar kat pantai melawi....hehehe...



Friends forever
 Pas2....pegi kursus kawen...lantak la orang cakap ape pown.....x kisah...
 Dapat buku ko...hahak....wat balik rumah ary 2....letak atas almari....bgtau mama pegi kursus nieyh...dia senyum je....tgh pikir acane la anak dia yang kepala batu nnieyh nak kawe ...kekeke..
 Niey pulak gambar 3 hari lepas..teman kak na pegi mengurut(nad pown sama je pegi mengurut....ngeh.ngeh...dah tua katakan...)..amek gambar depan geran / wakaf depan rumah makcik 2...lawa la pulak..hahaha...

 Cincin kami bertiga...satu je kat c2 cincin tunang...hehhhhheeeeeeee
K..2 jerrr utk post kali nieyh.....take care...salam sayang buat semua...

Assalamualaikum...

lots of love
DIRA DIN^_^

Broken Heart

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian..

Yup baru tadi entry masuk...but now Nad just nak mengepos  something pasal broken heart...sbb just tadi tertengo...okeyh ter...caption nak kena besar gak ke...kalau cik hawa  tau nieyh mesti kena basuh bukan stakat ngan clorox ntah2 skali ngan air panas kowt..huhu...takut nak bagi tau dia...tertengok Mr. Whatever bak kata deanna....tertengok dia ngan makwe dia bergambar atas pelamin...

Nk buat cmner..air mata nieyh automatik nak terkeluar bukan saja 2 nak keluarkan...huhu..nak nangis...sedih kowt...huwaaaaa...nak hawa ada sekarang lantak lah dia nak membebel berjuta bakut pown...x pe ....koi tahan je buat hari nieyh....
 Tpi nak pretend yang kita niyh okeyh ven hati kat dalam meraung macam ape je mmg gila la...boleh biul tau tak.....it's very hard okeyh...stakat soalan add math zaman solah dulu tetiba rasa senang....huhu





Naseb baek dok kat Bachok...kalau dop kat satu lagi 2 mmg x tenang jiwa la gamaknya..huhu...haih hati oiiii kenapa la konieyh degil sesangat....nak kena letak ape epppp....iodine aci x.....ade x mechine yang boleh kita delete orang...huhu...

Take care..salam sayang buat semua...

Assalamualaikum

lots of love
DIRA DIN^_^

Sunday, 5 January 2014

NEW PET N ALSO KEBAIKAN BUAH MARKISAH........WHEEEEEEEEEEEE

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Hopefully awal2 taun nieyh sihat2 la hendaknya...jangan ada yang tersepit kerusi pulak la ye...Johor dah start cuti hujung minggu hari jumaat dan sab2... samalah kta...kalau tengok bola nanti sma2 bley cuti ..muahahaha.

Ok...sekarang bkan nak merapu pasal cuti or bebudak tersepit kerusi 2....nie pasal nad punya haiwan peliharaan baru.(well sbb kat rumah ikan 2 dah jadik macam benda biasa try bela benda lain pulak...n nak sebut binatang peliharaan macam kekurangan hajo sangat...ganti ngan haiwan peliharaan rasa cam  alim la ckit..kekeke...)...

Here kt bawah nie my new pet(omg...speaking lerrr plak...muahahah)..Nama dia CHIKO... beli masa pameran haiwan esok...15 hengget ko....tapi dimaafkan sbb dia cute....Chiko nie  kura2 betina...macam mana nak tau...abang yang jual 2 siap tunjuk cara nak kenal kura2 2 jantan ke betina...kelas kau...hehehe
 Nie rumah Chiko...dia suka sangat nak duduk atas batu...hari 2 sekali dia tersepit kat celah batu...baru nak snap gambar dah terjun dalam air...mmg lawak habeh la....haihhhh....
 Snap gambar masa Chiko dalam air.... nampak kebesaran lobang hidung dia..hahaha...
 Comel..naseb baek ko kura2...kalau ko nieyh  baby dah lama kena gigit....
 Masa balik hari 2 sempat snap gambar buah markisa..Merimbun pokok 2 depan rumah..abah cakap adelah dalam belas2 gak yang dalam pembalut..excited sbb x pernah makan yang tanam sendiri...... Buah markisa merupan buah asli dar Amerika Latin. Mat saleh panggil buah nieyh sbagai "Passion Fruits" ..Nma saitifiknya ialah Passiflora Foetida..nama pown dah kelas dah...hahha.

Buah markisa nieyh banyak kasiatnya...antaranya baik untuk kesihatan terutamanya untuk fungsi pencernaan..Buah markisah juga berfungsi sebagai antioksidan yang larut dalam lemak...so sesapa nak kurang kan berat badan n nak bersara dari aktiviti menternak lemak eloklah try makan buah nieyh....


 Nieyh pulak merupakan bunga pokok ulam raja depan rumah...penah makan x ulam raja...pokok nieyh senang je nak tanam ..tabur je biji benih 2 depan rumah...hidup lah dia...jangan tabur kalau rumah anda 2 rumah condominium..mana maunya nak hidup..kalau depan rumah 2 ada simen je..tunggut berjuta tau pown x hidup lerrr...

Btw..gud luck untuk bebudak uni yang start exam....Nad tinggal paper last n...XAD jer...huhu...time nieyh muka relex g...nanti nak dapat result gigil sampai tapak kaki...kekeke..

Take care semua...salam sayang buat semua...

Assalamualaikum

lots of love
DIRA DIN^_^