Thursday, 27 June 2013

Senyum sikit plezzzzz..........................!!!!!!!!

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Alhamdulillah jerebu pown dah mula menghilangkan diri sesikit...hujan dah 2 hari...tapi still kuar memana 2 ...pakai topeng okeyh....

Esok bola....Nad dop atas pagar...tapi kelantan still yang terbaek... :) ..haha..ramai yang bising pasal tiket x  sampai sejam dah abeh...sabo jerlah bro....sokong depan tv pown okeyh apa....haha...

Semalam sehari suntuk Nad bertapa kat hospital...buat MRI untuk mama...seksanya menunggu 2 ..owhhhh,...nak marah pown ada...mana x nya kita tanya elok2 dia buat donno jer.muka pulak x senyum langsung...senyum la sikit cik kak oit...awak 2 kerja kat kaunter pertanyaan...at least kalau senyum org yang datang nak tanya pown tenang sikit ...satu lagi...main lintas giliran...adoi.....sakit pulak aty kite nie...kita punya lah tercongok macam ape jer kat c2..boleh pulak dia bawak masuk org lain...sabor jerlah..

Well..hopefully sesaper jerlah...kerja 2 biorlerrr ikhlas...jangan wat cincai2 jer...okeyh....smile ..peace.hehehe....

Btw...congrats 2 my auntie...mak itam..coz pregnant..kena bersara jap la epp dari marathon 2..hehe...hehe...mood happy sbb nak dapat sepupu baru ..kekekeke



Nad tengah rindu kat kengkawan...Hawa, ain, jie, ekah, che....x lupa jugak kat Ada, alep, safiy ngan alif aiman....bila lah nak hangout lagik..kekeke....pape pown take care la epp...bulan puasa dah nak masuk x lama lagi..banyakkan ibadah..kurangkan buat ketupat...hehe...take care...salam sayang buat semua...

Assalamualaikum

lots of love
DIRA DIN^_^

Thursday, 20 June 2013

Baru ku mengerti....

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian..

Salam Jumaat buat semua....moga terus berada dalam limpah kurnia Ilahi... :)

Hampir seminggu sudah berlalu ...berlalu dari apa?...barlalunya permulaan cuti sem..bermakna tamat sudah pengajian bagi tahun pertama Nad di UMK ini....alhamdulillah..Nad bersyukur sesangat sebab diberi cuti yang awal dari kelas2 lain...nak buat camne..my lecturer ade kerja..so habis exam terus memblahkan diri la....kelas lain kena tunggu dulu untuk pameran XAD...hohoho...gelk jahat kejap..kekeke

Namun ..kepulangan Nad kali nie hanya singgah dirumah hanya untuk 4 jam sahaja...lepas 2 Nad terus bertapa di hospital...menjaga mama tercinta yang diserang strok semasa menjaga pelajar camping...mungkin ini hikmahnya mengapa Nad dapat balik awal....

Kini hampir seminggu sudah Nad berada disini...merasa jerih perih menjaga seseorang...lantas Nad terfikir...dimasa kita kecil dahulu beginikah seorang ibu itu menjaga kita..rasanya tidak..banyak kekurangan Nad sepanjang menjaga mama...rsanya penjagaan kita dimasa kecil dahulu lebih high class...lebih teratur..lebih segala-galanya....sedangkan Nad yang menjaga baru seminggu ini pun terasa kepenatannya..lalu bagaimana si ibu yang menjaga kita dari kecil hingga dewasa..tidak penatkan dia..dari mana datangnya superpower itu...andai kata kuasa itu boleh dipinjam buat seketika..Nad rasa Nad akan meminjmnya...bukan apa..kuatnya kuasa itu yang mampu membuat seorang ibu tidak terasa penat lelah menjaga kesemua anknya...


Kini baru Nad merasa betapa berharganya kasih soerang ibu...betapa diri ini alpa terhadapnya...bila malam2 melihat wajah jernihnya...Nad mula teringat betapa berdosanya Nad satu waktu dahuli...semasa di awal remaja..memberontak tanpa memikirkan perasaan seorang ibu yang ingin melihat anaknya bahagia....maaf dipinta..

Insyaallah..selagi kudrat ini masih mampu..Nad akan menjaganya sebaik mungkin..keep strong mama....semuanya akan berjalan dengan lancar...lagipun cuti masih panjang.. masih banyak masa nak bermanja...:)

Oh ya..Nad x masukkan gambar2 masa menghilangkan stress kat pantai after exam asas hari 2....Nad bawak masuk dua jer okeyh....yang lelain 2 P& C...haha....moga persahabatn yang terjalin antara kita berkekalan sampai bila2..thankz Ada, Alif Aiman, Alif Anuar, Safiy... uolls such a start 2 me...whenever i go..u always there...thakz frenz....nanti kita menggila lagi di sem3 okeyh..biar dapat result gempak...macam2 lagi lah....


sampai disini dulu tarian jari jemari...sekali lagi salam jumaat buat semua...doakan mama Nad sembuh seperti sedia kala...terima kasih juga buat semua yang datang melawat ...salam sayang buat semua..take care..

Assalamualaikum

lots of love

DIRA DIN^_^

Wednesday, 12 June 2013

Just be yourself...forget about others ...


Assalamualaikum ya akhi& ukhti sekalian..

Sihat kerrr...hehe...Nad alhamdulillah sihat je...bertambah sihat..haha...hati tengah senang katakan..walaupun adela sesikit yang mencacatkan ketenangan hati 2...well..perkara biasalah kan...haha...

Minggu nie minggu exam...tapi Nad just 3 paper jer pown....haha...mesti kata x aci kan...kawan2 Nad semua menjerit ...bila Nad bagitau yang Nad punya just 3 payperrrr....boleh pekak telingan nie x lama g....yerlah...sikit2 terjerit..jelez la 2...kekeke...mana xnya diorang semua at least 6 paper...kekeke...cian korang kan....wahahaha...gelak jahat ckit..errr banyak kowt...muahaha..

Oh...menyebabkan banyak kengkawan Nad yang sibuk mengadu memacam...(Nangis mama baca entry Nad...dah macam budak x reti mengeja...huhu...sabo jerlah....) ..yerlah...sapa lagi kita nak mengadukan kalau x kat kawan kita kan......tapi jangan time susah jer carik korang punya kawan....time senang buat2 lupa ingatan...hantuk kat tiang baru tau..x pepasal amnesia terus...hahaha..

Antara aduan yang diterima..(dah macam kaunter aduan le pulakz...ahakz...) ..ramai beno manusia yang penyibuk a.k.a jelez dop mengata kat belakang..haihhh kesian lak mendengornye...senang cter bagi makhluk2 cam nie...sila abaikanlah....bukan apa menyemakkan kepala jer kalau pikir pasal diorang...orang jenis camniekan semua yang kita buat salah kat mata diorang...buat camnie salah..cam2 pown salah...last2 kita yang penat tau....tapi kalau dia tegor 2 benda yang elok..cam tego pasal agama ke apa...terima jerlah okeyh...nak suruh kita jadik baik ler 2...kekeke..

Nad pown selalu jer dengar org yang x de kerja nie dop buat ketupat berbakul-bakul...x de kerja kan... xsempat raya dah berbakul dia buat stok ketupat 2...hohoho... tapi buat donno jerlah..last2 penat jugak dia...kalau kita asyik dengar jer diorang cakap...sampai masuk kubur belum tentu diorang nie berenti...haih..manusia lah katakan...

 Anggap jer makhluk2 Allah yang tu 2 jenis pendengki tegar..x de ubat dah nak stop diorang...anggap jer ape yang diorang cakap 2 macam angin jer...kekeke....jadik diri sendiri..jangan nak negada nak jadik macam orang lain inginkan...hipokrit namanya...haha



 Aduan kedua...SAYA STRESS...banyak la ngko stress..hehe...time memain x stress pulak...haih...nie merupakan aduan biasa time dekat2 nak exam...stress la...banyak benda x study lagi lah...x sempat nak study la...ngantuk la...semua lah la...haha..Kalau Nad cam besa la...buat donno jer...x study..tapi buat muka cam study...haha...biasalah 2 kan...muka kena confident...kekeke....cara paling senang bila korang tengah tension sebab study ..releks..lagi korang tension..lagi la korang serabut ...baca jer yang mana sempat...yang x sempat 2 kira halal la...mana la tau yang korang x baca 2 x masuk exam...save bajet masa...kekeke..tapi pape pown....never ever give up...

Jangan pulak  pakai redha jer...aq x sempat dah nak study nieyh...x yah study lah....sia2 sia jer lau aq study pown..bukan boleh A pown...No..no...no...jangan dop buat perangai cam sengal nie ep...humban masuk kolam buaya baru tau....ngengada sangat...






 Ermm..lepas 2 coz of la..aduan pasal cinta...Jadik dokter cinta kejap..kekeke...tapi x pe ..memandangkan Nad la yang paling waras sebab x terlibat dalam masalah2 yang diatas 2...so kenalah jadik kaunselor jap...err...lama kowt...wakakaka..

Sayang oitt..kok ye pown nak menjelezkan diri sendiri sbb ur boyfie lebih banyak abeskan masa dengan dia punya jangan lah nampak sangat...x payah nak jelez2...buang masa jer...baik pegi makan eskrem dari dop jelez tak tentu arah...lagi satu ...sesikit nak jelez bila  pakwe or makwe cakap ngan org yang berlainan jantina...normal le 2...x kan dia nak cakap ngan sama jantina jer kowt..kang Nad suruh pegi chek dia 2 straight ke tak baru tau...haih...

Ok..kalau kata x boleh nak elak rasa jelez 2..masih diterima...tapi pikir la epp...kitakan still study...benda2 cam perbincangan kumpulan x dapat dielakkan...x kan la korang nak bannned dia dari masuk grup yang berlainan jantina kowt...haih...lagi satu korang 2 sapa...stakat boyfrien ngan gelpren jer pown....x yanh nak over jeles...x de maknanya...so pikir2 la ep....control diri..jaga iman...jaga hati...just  relaks...n control yourself....smile always....




Panjang ler pulaks...haha..besa lah 2...Btw...semalam pegi merambu...errr...melepak kat Pantai Irama...with ada, Alif Aiman, Alep n Safiy...best gak...hilang stress...err...bukan stress pown...seronok main air jer..hahaha....papepown..mmg best lah....hehe...Juas one more paper 2 go...hope buat yang terbaik...even nampak cam senang...tapi stilll buat yang terbaik...Gud luck semua...after this...sayonara first year...hai2 second year...dah semakin dewasa...haha...take care...salam sayang buat semua...

Assalamualaikum

lots of love

DIRA DIN^_^


Sunday, 2 June 2013

Cute Bento .....jom buat nak...kekkekeke

Assalamualaikum ya akhi & ukhti semua...

cuaca yang cerah...jom sidai kain..haha...papepown..buat la epp..ape2 yang patut n yang pastinya yang berfaedah la...okeyh....

Okeyh...topik kali nie adalah..(ceh..tetiba kuar ayat skema..kekeke)..hari nie Nad nak citer sesikit pasal BENTO...kenal x...x kenal?..alah bento nie asal dia Jepun...kalau kat Malaysia ku terchenta nie..kita panggil bekal makanan...ala...yang kita masa skolah rendah sampai sekolah menengah dulu bawak bekal nasik goreng...ubi rebus la...sandwich la...sosej jarang2  pegi skolah 2 ...errr xpenah bawak?...kesiannye ko...haha...

Bento nie merupakan bekal makanan gaya jepun..sama macam kita ada nasi...ada sosej...ada roti...burger jenjarang..tapi ape yang uniknya diorang punya bekal nie ..diorang hias ngan cantiknya...Nad tengok pown x sanggup nak makan...huhu.(tapi kalau lapar..ade aq kisah..belasah jer...haha..)..

Nak tengok hasil kerja kreatif diorang...scroll leee ke bawah....weeeeeeeeeeeeee

 Nie kalau mama buat suh bawak kat sekolah ..Nad rela letak dalam frama ..then vacuum...biar tahan lama...comel yang amat...huhu
 Bento ngan muka watak utama Bleach..Ichigo.....huwaaa...x sanggup den nak makan muka hensem dia 2...huhu

 Nie kalau Adawiah tengok nie...mau meroyang sebulan...haha..peminat tegar Hello Kitty..kekeke..beb..ko kawen nnt aq buat benda nie letak atas meja pengantin..sure ko menangis..haha


                         Soooo...cute...kalau dapat kat syirah..dia buat donno je..hohoho..asal kenyang..keke


Another Hello Kitty.....tabik lerrr hasil kerja diorang... confirm budak x malu nak bawak pegi sekolah...n yang pastinya ..bebudak kat sekolah bertanding..Mak sape paling terer menghias bento nieyh..haha


Nak satu....tapi cam ngeri la pulak nak gigit kepala benda nieyh time makan nanti....mana la tau tetiba kuar sos...cam zombie laa pulak...huhu
 My feveret anime...Detective Conan..........woooohoooooo....confirm...duduk dalam frame kalau dapat kat Nad..


Haaaa...amacam....comelkan...haihhh...cara nie mmg bagus dlam menggalakkan bebudak sekolah bawak bekal makanan dari rumah...save duit belanja....betul x...bebudak yang x suka makan syur jadik minat nak makan....so buat mak2 yang kat rumah 2..try la epp..sesekali buat camnie... :)

Papepown..selamat membaca...take care...salam sayang buat semua..xoxo

Assalamualaikum

lots of love
DIRA DIN^_^

Saturday, 1 June 2013

Mood jiwang karat mai dah.....final projek punya pasal....heh

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Hopefully semuanya dalam keadaan yang asal laeppp...kiranya dalam keadaan okeyh la 2....ade fahem...ok ...good...haha

Sorry la epp... Nad tengah kemerengan sedikit(err.... banyak rasanya ..hahah) semuanya gara2 final projek yang baru diberi oleh my lect...kena lukis guna charcoal....2 x pe lagik...no problemto...yang jadik problemnya...bila yang lukisan 2 bersaiz a1 dan....kenalah pilih karya asli pelukis terkenal malaysia...mana den nak bedal gambar 2 derrrr....susah wooo...sabo jerlah....naseb bek x de kelas dah...study week katakan..(study week keeerrr....lebih tepat qada tidoq punya time la minggu camnie..hahaha....)

Nie pown Nad dah ter..err...mmg dah masuk pown zon jiwang..nak exam katakan...habeh wat kuar balik folder lagu lama2 2...exist la...search la..wings la..tapi sesekali layan la jugak lagu2 linkin park ngan greenday..my chemical romance jejarang...streess lagi ada..haha...kena lagu iklim lagi la layan..hoho...x tau la...naseb bek..2 roomate 2 balik rumah..kalau x mesti bising punyer...mana x nya...roomate dia yang sorang nie memekak jer kerjanya...hohoho....bila lagi nak baling stress 2 ke dinding....kekekee..

Pape pown..hidup nie perlu diteruskan...(kuar ayat poyos..ahakz...kekeke) ..tapi betul...sestress mana pown kita...sehebat mana pun dugaan yang ditimpa atas kita ...ingatlah...ALLAH itu ada disisi kta..doa..daoa dan terus berdoa...doakan senjata org Islam...so doa bebanyak ...bukan Ingat ALLAH time kita susah jerrr...setiap masa kena ingat...main2 jugak bro....ade time kita kena serius....try sebelum tdo 2 kita pikir balik ape yang kita dah buat sepanjang hari 2....mana la tau kan kita terkasar bahasa ngan kawan ka...termarah kat makcik jual nasi sebab salah letak lauk ke...terpijak ekor kucing masa lalu kat pasar tadi ke...kekadang benda2 nie kita x sedar...x pown buat2 x sedar...2 nak kena la 2....hehe..

By the way..Alhamdulillah Nad dah selesai mendaftar subjek untuk sem depan...agak susah dari sem nie...tapi insyaallah semua akan berjalan lancar..bagi subjek bahasa pula..Nad amek B.Arab..2 pun puas timbang nak amek arab ke jerman...huhu..bila mintak pendapat my friends...mintak petunjuk sesikit...then..amek lah bahasa syurga...insyaallah semuanya akan dipermudahkan...

Papepown doakan Nad untuk final projek ngan Final exam....takut oiiiii...haha...sape x takut ..kekeke....salam sayang buat semua...take care wokeyh....Btw..LM2C> Mr.TM....gud luck untuk final exam...

Assalamualaikum

lots of love

DIRA DIN^_^