Friday, 24 February 2012

luahan rasa

Assalamulaikum...cbuk ckit sekarang nie dgan homework dah bersusun tunggu giliran untuk dihantar...pergh mmg jd superwoman lah aq minggu nie...hohoho...tapi still dop melayan blog ngan fb... just untuk wat luahan perasaan dan melepaskan tekanan jiwa yang kacau ini...tinggal 6 minggu lagi to say good bye forever after kat matrik yang kucintai ini...KMPP....tempat aq study for 2 taun....sdih dowhhh....anyway  aq rasa minggu nie mood aq dah macam budak2..mood dah macam lalang sat kekiri sat kekanan..haioyoooohhh...but blum kronik lg lah...just otw nak kronik jer...hari 2 aq terpikir sal something...kenapa ada sesetengah orang yag berwang  niekan paling susah nak wat kuar duit untuk orang laen...bkan nak kutuk ke apa...contaohnya lahkan... time kita nak makan... kalau tanya kenapa x makan msti dia jawab malas lg or takut ngantuk nnt x pown dia cakap nak diet... tpkan masa kita tgah makan cbuk mintak nak merasa.... bkan luak pown duit 2... perut kita jgak nak makn...haish x paham btollah...2 lah ragam manusia macam2 ada...pening2.. anyway 2 jer aq nak mmbebel...hehe assalamualaikum

Saturday, 18 February 2012

Bila ditanya mengapa masih belum berpunya......

Assalamualaikum.......apa yang kita akan rasa kalau tiba2 la bestfriend or org yang rapat ngan kita tiba2jer tanya camnie..."kenapa kau x couple ek"...apa yang korang rasa....kalau aq lah maybe terasa lah ckit....tpkan maybe allah nak jg aq dari wat maksiat..yerlah...adat couple ...kalau x kuat iman mahunya melayang nnt... huhu...so better xyah couple...and bagi aq lah belum tiba masanya lagi untuk aq nak involve dalam benda2 camnie....now study lbih penting...takut gak tengok ramai yang kecundang dalam study coz involved dalam romantic relatioship nie...mintak dijauhkanlah... x salah jatuh cinta tp yang salah 2 cara kita nak kawal diri kita dari melakukan maksiat.....cinta 2 mmg indah.....tp yang lebih indah adalah cinta yang lahir dari satu ikatan yang sah iaitu yang lahir dari perkahwinan yang menurut syariat islam.....renungkanlah.... assalamualaikum

Friday, 17 February 2012

penat+ serabut= stress

Assalamualaikum....minggu2 yang memenatkan dan berjaya wat aq rasa cam x nak study dah....but stilll ada lagi 7 minggu untuk aq ucapkan selamat tinggal KMPP..... lepas nie kitaorg akan bawa haluan masing2...KMPP ...banyak kenangan yang tercipta dibumi bertuah nie...sama ada yang menggembirakan mahupun yang menyakitkan...tp 2lah baja yang membuatkan aq rasa semakin dewasa walaupu masih ada sedikit sikap x berapa nak matang 2..huhu... dulu cam x bergaul sangat ngan orang laen but now aq rasa yang aq nie dah macam mak nenek membebel x berenti...haiyooohhhh... ikut genetik sapa lah nie...hohoho...by the way yengah pening2 sebab asyik dop pikir sal online upu....nak isi course aper lahhhh....kang kalau pakai letak kang dapat yang aq x nak ....masalah...kadang2 aq sampai rasa dah letih nak pikir semua nie....ngan kerja lagi ngan nak pikir masa depan lagi...kadang2 rasa cam orang yang x de hala tuju lah pulak....entah lah maybe kena format balik cpu aq nie...buang semua virus2 yang menyemakkan 2.....k lah 2 jer dulu untuk hari nie....assalamualaikum.....

Monday, 6 February 2012

cuti...hiking..n homework...

assalamualaikum....actually kitaowg tengah cuti.. lusa bru start klaz balik..so sempena cuti kali nie.... aq n bdak klaz ada wat program kat area  penang...mula2 kitaowng pegi hiking kat taman negara pulau pinang..perghhh memang penat lah...sampai cramp kaki nie...huhu...kita owg menyewa kat satu motel nie Ali's motel...walaupun kecil tp semua lengkap lah.. sewa pown murah.. dalam rm120 semalam tp students dapat lah discount...then next morning kitaowg pergi maen pantai...tengah hari pegi Queensbay then dalam pukul 5 cam 2 kita owng balik ke matrik....p homework x ciap g...huhuhu...k...assalamualaikum