Thursday, 24 January 2013

Biarkan mulut2 itu terus berbicara...ADE AKU KISAH...kekeke

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian..

Entry Nad yang kedua untuk malam nie...hehe..jgn bosan2 ea...silakan baca...kekeke

Sebenarnya stiap kali org tanya Nad amek course apa kat uni..Nad terdiam..bukan pasal malu...X penah malu pown ngan course yang sedang dipelajari sekarang nie...hehe..Nad terdiam kerana x tau nak explain camner terutama kat makcik2 n some golongan educated yang dop terjebik bila Nad bgtau course yang Nad sedang belajar sekarang..erkk..hina sangat ke makcik2 n mamat2 oitt...

Maybe bagi diorang doktor..engeneer or arkitek lebih bernada merdu di telinga diorang.bunyik cam lagu  Genie dari SNSD jer kat telinga diorang..ehh..makcik2 pown layan korea gak ke...hehehe...mungkin ada kowt...kowt??????????..

Oh..please lah..tolong tukar mind set korang...or should I do it for u..boleh jer...no hal...letak clorox ckit confirm cuci baek punya..hehe

Pengajian Warisan...that's the degree courses that Nad tengah sbuk(sibuk?..hmmm)...n pulun mengejar supaya dalam masa 4 tahun nie Nad dapat habiskan degree nie dengan cemerlang...Biarlah ada yang garu telinga sampai nak tertanggal bila dengar course nie..janji kita tau apa yang kita tengah belajar sekarang nie..ye tak...

Bagi sesapa yang x tau..course nie bukan bidang yang org cakap course lelong...actually banyak cabang dalam course nie.,,x caya pegi tanya Encik Google...semua dia tau..berkaitan ngan course nie...antaranya 

1. Seni Persembahan
2. Tradisi Lisan
3. Muzium
4. Konservasi Bangunan
5. Seni Bina Melayu
6. Arkeologi
7. Pelancongan dan Warisan

 Itu baru separuh budak oiiittt..banyak lg okeyhh..kita kat malaysia nie sampai kena import ahli2 yang pakar dalam bidang nie dari oversea..sbb Malaysia x de...ehhh...bukan x de tapi kurang..kang ada yang mengamuk..hehe..

Mungkin bagi sesetengah org yang kononnya terlebih educated 2 (educated la sangat..ko ingat ko google..tau semua benda..heh) kata course nie x de masa depan ..peluang kerja kurang..well bagi Nad la kan..belajarlah course ape pown..belum tentu kita dapat kerja bila dah keluar nanti...2 kan rezeki memasing. Jangan nak jadik nujum or anything yang seangkatan dengannnya...


Kekadang sakit aty la jugak..yerlah Nad pown manusia biasa gak..bukan robot x de aty perut..tapi bila fikir balik..biasalah manusia...ade je yang x puas aty..soBiarkan mulut2 terus berbicara...ADE AKU KISAH..kekeke...dari fikir kata2 diorang yang boleh wat hempedu ginjal n seagkatan dengannya cedera baik fikir benda lain..hehe..ada gak faedahnya..hehee..

Ok ..mata mula memberi isyarat..(tidow la wahai manusia..aq dah penat nie..hehehe) ...moga bertemu di lain entry..take care..jgn nakal2...herhe.salam sayang...

Assalamualaikum

lots of love

DIRA DIN ^_^





No comments:

Post a Comment