Sunday, 13 January 2013

6 Perkara yang tak boleh bincang or cakap ngan lelaki...wheeeeeeeeee

Assalamualaikum ya akhi&ukhti sekalian..

Hari nie sehari bergolek2 dalam bilik tanpa buat ape2...keke..asalnya nak update entry..last2 malas le pulak..kekeke..so bila malam menjelma baru terasa nak update ...apa punya olang lerrr...huhu...

Biasanya bila kita berbual ngan someone especially lelaki..ada pantang larangnya tau...apa yang boleh keluar dari mulut..apa yang x bleh...silap cakap naya...meh kita baca ea...

6 perkara yang x boleh cakap depan lelaki...(especially bf or hubby lerr...)

1.Jangan sesekali korang kutuk kawan baik dia..pantang wooo..x suka macam mana pown korang kat kawan dia 2 diamkan je..diorang rela tau clash ngan korang dari putus sahabat ngan bestfriend dia 2..bagi mereka kawan adalah segala-galanya...makwe belakang kira..hohoho..

2.Jangan suka-suki mengata mak dia...makan penumbuk kang jawabnya..hehe..sapa2 pown marah lau org kutuk mak kita kan....

3.Jangan gatal nak cerita pasal ada someone else yang minat/syok kat korang dalam diam2...meletup karang..so bagi mengelakkan perang dunia ke 3 terjadi..diamkan jerlah..

4.Kalau masa korang keluar dating ke apa..tetiba terjumpa ngan bekas bf dolu-dolu 2..jangan dop excited sesangat ea...ingatlah pakwe disisi...jangan lupa diri pulak...merajuk 40 hari..naya korang...kekeke

5Jangan sesekali memperlecehkan pekerjaan dia..kalau boleh bagi kata2 semangat kat dia..ini aan buat dia rasa dihargai...apa gunanya ada makwe or isteri kalau x sokong kan...hehe

6.Jangan banding2kan dia dulu dan sekarang...lagi2..pasal kekayaan dia or cara hidup dia..lau terasa teruk sangat..bantulah dia kembali mcam dulu...huhu

Hmm..so sebagai seorg teman yang memahami...jagalah percakapan kita ek..terlajak perahu boleh diundur..terlajak kata buruk padahnya..

Assalamualaikum..

lots of love

DIRA DIN ^_^

No comments:

Post a Comment