Monday, January 7, 2013

Jenis Darah Dan Perwatakan.....

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian..

Hmm dalam fb org dop sibuk kata pasal taufan yang bakal melanda sebahagian Malaysia esok....Moga x de benda yang buruk terjadilah ek...huhu...

Actually masa nie dah kul 5 pagi...n...Nad langsung x bley tdow...lebeh2 g Nad sekarang tidow sensorang dalam bilik...my roomate pg tidow bilik kawan...n..after budak bilik hujung msg kate dia dengar something(even now bulu roma meremang...huhuhu)...Nad langsung jadi x bley tidow...ngantuk2 tp mata x nak pejam...

So sementara menunggu azan...meh kita buat satu post pasal darah...DARAH...kenal x..Lau x kenal try cucuk jari ckit ngan jarum... yang warna merah yang kuar 2...nama dia darah...n setiap orang even dalam ahli keluarga yang sama pown darah beza2 tau... Lau ada org jepun tanya jenis darah n kita jawab x tau..msti dia terkejut sbb kat negara Matahari Terbit 2 lau kita  x thu jenis darah kita sama cam kita x ingat befday kita...pentingnya darah kat kitakan...sungai terpanjang dalam badan manusia...



Basically darah terbahagi kepada 4 jenis...A,AB,B, dan O...Masa kat matrik dulu kami semua selalu gak lah wat experiment biology on darah nie...org 2 ada darah jenis apa....gula dia berapa...n Nad sendiri amatlah excited masa wat experiment nie...kekeke..yelah biasa nak tahu jenis darah kena pg klinik n spitalkan..kena beratur n so on...so bila cikgu kata hari nie wat experiment nak tentukan jenis darah...excited sesangat...ehehe..n guest what..Nad punya darah merupakan antara darah yang rare antara keempat2 2...AB...dalam kelas Nad dulu ada 2 org jer darah AB...Nad n Maryam...

So now Nad nak ulas sikitlah antara kajian darah dengan personaliti kita...Biasa baca komik Jepun x ..Korea pown ada kekadang...ala biasa lau komik nie dia sedia profile lengkap sesuatu watak 2...lengkap ngan jenis darah, tinggi, makanan n minuman fevret dia apa...banyak lg la...biasa x...so berdasarkan jenis  darah 2 lah diaorang membik dan personaliti sesuatu character 2..k stop semua...Jom start baca ea...


Darah jenis A

Sape darah yang tergolong dalam kumpulan darah nie merupakan seorang yang tenang..sensitif, penyayang..mereka suka kerja secara groupwork..sbb 2 kebanyakan org yang suka study grup kebanyakan dari golongan nie(not semua lahhh...).korang juga seorang yang suka bergaul n aktif dalam pelbagai bidang...wahhhh...korang juga jenis yang paling kreatif..taht why kebanyakan artis korean or Jepun lau tanya darah diorang confem ramai A punya...x caya try g chek diorang punya profile....Namun demikian kekadang bebudak yang dalam kumpulan nie jenis degil n turut kepala dia ckit...ehehe..biasala nobody perfect right...

DARAH JENIS O

 Darah jenis o pulak merupakan seorang yangsifat setia yang tinggi, sabar n sentiasa yakin dengan kemampuan diri...sentiasa ingain jadi ketua..sukakan persaingan..namun jangan terlalu bersaing hingga lupa akan persahabatan..nonono...ahakz...kekeke...bila nak something mesti buat bersungguh2 utk capainya...so remove la sesikit sifat yg x bape nak disuakai 2... n kawal emosi lah ekkk...ekkeke..korang juga sukakan perhatian org sekeliling...kita macam berlian lah...semua org nak..eheeh 

DARAH JENIS B


  

Orang yang tergolong dalam jenis darah nie merupakan org Asia..bukan x de mat saleh yang darah jenis b nie..buts kebanyakannya di Asia lah...org jenis b nie merupakan seorang yang sempaoi dan sukakan kesederhanaan...terlalu jujur dan berterus-terang...namun demikian korang nie suka sesangat berdikari dan anggap semua tugasan boleh korang wat sensorang...mana ada macam 2 wyh...hidup kena gak sesekali mintak tolong dari org laen..

DARAH JENIS AB



Nad merupakan salah seorang yang tergolong dalam kumplan nie...wheee...merupakan seorang yang tenang dan bujak kawal emosi...btol3..kekeke...sentiasa menghormati oarng sekeliling anda...(tapi org  x penah plak hormat kat Nad...huhuhu)memiliki sifat humor semulajadi dan mnyenangkan hati org sekeliling..tapikan korang niekan termasuklah tuan empunya blog jenis x berani nak buat keputusan sendiri...selalul suh org laen buat keputusan...ehehehe..Nad selalu macam 2...bila dah x tau nak buta aq mmg bg kat org laen jerlah jdik tukang fikir...kekekeke..org dalam kumpulan daraH jenis nie jugak mempunyai gabungan  personaliti darahA n B..macam kacukan la pulak bunyiknya...kukuku.sampai org laen konfius ttg personaliti kitaorg...


Oklah...amacam dah puas baca...x larat nak taip panjang2...nak solat then tidow...huhuhu...pasal yang Jepun wat kajian pasal darah 2 kan...diorang siap bahagikan makanan yang sesuai untuk kumpulan darah, jenis mandian...even nak pg holiday kat mana pown ada tau...amazing..dasyat org Jepun nieyh...ehehe...

Ok lah sampai sini dulu...assalamualaikum...pray 4 me 4 that exam...nerveous...ahakz...mcm x penah exam..wakakaka...

lots of love

DIRA DIN ^_^