Saturday, 8 December 2012

Lots to says.....(just read it...wheeee)

Assalamualaikum akhi & ukhti sekalian...

Da solat ke....nnt siap doakan Nad gak tau...supaya bley apa yang terbaek utk Nad....ehehe

Okeyh..n3 kali nie Nad nak tulis jer apa yang terlintas dihati.....hehehope x boring membacanya ek...




Tadi sambil kemas2 bilik jumpa buku Fatimah Syarha...Cinta High Class n Cinta ku Kerana Agama mu...novel yang Nad rasa amatlah sesuai utk orang yang sdg bercinta n dah berumah tangga...budak2 jangan gate nak membaca....bawah umur...ehhhh... xdelah...boleh jer....hehe..try lah baca...mmg  akan buat kita terfikir sejenak...alangkah bagusnya kalau aq jadik cam2...berada dalam redha ilahi bila buat benda ngan betul...

Bila baca novel 2 barulah Nad sedar yang semua 2 Allah dah tetapkan...sejauh mana kita mencari...sejauh mana kita sayang pada seseorang jika dia nukan tercipta untuk kita..redhakanlah...kerana Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita...dan Insya Allah..apa yang Allah dah tentukan itu adalah yang paling baik untuk kita...so jgn pertikai kenapa aq clash ngan dia...kenapa aq ngan dia x ditakdirkan bersama...kerana semua tu ada hikmah disebaliknya.... :)



Nad sebenarnya Tgah bertungkus lumus settle assement...x sanggup dah nak bercinta ngan diorang...errr...salah2...still g sanggup..but masa nie rasa nak rehat otak jap...mana taknya dari tadi dop mngadap kertas lukisan yang berbelang hitam dan putuh...sampai nak tengok sekeliling bilik dah jadik cam dalam filem P.Ramlee...hitam putih jer....ngehehe

Tapi bukan Nad jer yang tengah struggle siapkan assement tersayang nie...boleh kata suma housemate Nad tengah berkampung kat luar 2 siapkan kerja2 nie suma...Nad malas nak join sbb confirm x jadik kerja...yelah lau dah ramai2 berkumpul...confirm segala jenis mak nenek cerita Tok Kaduk kuar ye tak...so better bertapa dalam bilik...lagi pun my roomate x balik lagi...so amat la sunyi...tapi lagu yang terpasang kalau bukak headphone nie boleh la stakat nak bergegar almari dalam bilik nie....kuat...



Nie tengah pening mencari maksud hukum adat melayu...Adat temenggung n adat pepatih...mmg banyak kat internet 2...tekan jer google search confirm kuar..tapi sayangnya banyak pages dari indon...bukan nak mmperlekehkan page diorang ...just Nad nie x bape nak paham bahasa diorang....yelah Nad bukan peminat filem dari negara seberang 2 pown..so kalau baca mmg x brapa nak faham....haiyoohhh...cabaran nak siapkan benda nie...sabo jerlah...tapi ada gaklah Nad jumpa blogger yang post pasal adat melayu nie...thankz ya....



Yeah...jadik lerrr diri sendiri... x rasa seksa ke  jadik lain semata2 orang lain cakap macam2...Tapi jika orang 2 suh kita berubah kearah kebaikan apa salahnya...ye tak...jangan pulak wat donno...n jgn cakap belum sampai seru nak berubah...terutama bab2 tutup aurat 2...seruan tutup aurat dah turun lebih 1400 taun g...so berubahlah ek...bukan nak bg ceramah ke apa...just ingatan sesama kita....bukankah sharing is caring...not sharing is killing...hehe....

Rasanya sampai disini dulu entry Nad buat hari nie...just kongsi ilmu antara kita...hehe

Salam rindu buat pemilik hati yang masih belum berjumpa..

Assalamualaikum..

DIRA DIN ^_^

No comments:

Post a Comment