Saturday, December 8, 2012

I'm not a good woman..but i try to be that one

Assalamualaikum ..akhi& ukhti sekalian...

Moga berada dalam kecerian yang berpanjangan hendaknnya...

Hari nie sehari Nad bertapa dalam bilik...(sebenarnya dari petang semalam g dop dalam bilik...hehe)..tadi pun kuar kejap sbb cik ama..my housemate 2 sibuk merengek kelaparan...kalah orang kat somalia jer gaya laparnya....so kuar la jugak pegi beli makanan(sbb diri sendiri pun dah berkeroncong perutnya...lalala)

Bukan malas nak turun ...tapi assement nie yang x nak bagi turun...semuanya nakkan kasih sayang n perhatian dari Nad hari nie...yelah ..esokkan diorang dah nak say bye2 ...ngehehe...semalam ttidow kat depan lappy ...dgn FB yang x tutupnya...lagu terbukak....(okeyh...sebenarnya mmg selalu Nad tdow sambil bukak lagu...habit datang masa matrik dulu...haha)..bgun pagi subuh 2 nampak ada org tegur...x tdow ke....muahaha..bukan Nad yang x tdow ..lappy nie yang x tdow...cian dia...jgn dia merajuk sudah...

Hari nie housemate bertiga 2 suma kuar ke KB...nak shopping katanya...Lau Nad la kirim salam jerlah....poket x berisi sangat..hehehe... shopping sakan diorang...bwu jer balik 2......x pe2...assement lebey penting betul x....hehe....

Btw thankz to my lovely mama...yang sanggup layan kerenah anak sulung dia yang manja x tentu pasal...entahlah...tetiba teringin nak makan sambal petai...hehe...mama datang sekali ngan pekej rambutan gading yang gemuk depan rumah...even my housemate pown terkejut tengok betapa gemuknnya rambutan 2...walaupun yang menanam kurus jer(my hero...abah yang tanam...) ..thankz mama n abah...laen kali bawak lagi...ngehehe....dari anak mu yang memang manja ...hoho


Nie nak share la skit ek..sama2 lah kita muhasabah diri

A) Cara senang utk dptkan pahala
walaupun slps mati .

1) Pasang kipas di surau/masjid
wlaupun 1 , setiap kali org guna ,
anda dpt pahala walau slps mati .

2) Derma kerusi roda di hospital .
Setiap kali psakit guna, anda akn dpt
pahala .

3) Beri baju kpd org , setiap kali
org pakai , anda dpt pahala .

4) Beri makanan kpd org , anda
dpt pahala selagi makanan itu
mnjadi darah dagingnya .

5) Menyampaikan ilmu yg
bermanfaat , selagi mereka
mengamalkan pahala anda tetap ada..
 
Hari 2 Nad adalah tegur someone nie...bukan apa just tegur cara pemakaian dia jer...but at the end dia pulak ceramah Nad balik...bukan apa cara pemakaian dia 2 boleh buat lelaki tengok sampai tersembul bijik mata...but lau perempuan tengok ...,confirm muntah pelangi.....aigooo...tapi x pe teguran dah diberi...tugas  menegur dah dijalankan...sekarang tinggal pada yang empunya  untuk pikir sendiri...dah besar kowt...bukan umur 2 taun.....
 
sampai sinie dulu la yek....Assement x siap g...classmate dah menanya nak buat camne.,..aiyooo...Nad pown x tau gak.....huhu..mintak maaf bebanyak la ye....
 
Salam rindu buat semua(especially my future imam...walau x pernah tau siapa awak sebenarnya....) 

Assalamualaikum 

DIRA DIN^_^