Wednesday, 12 December 2012

I'm single ...so apa masalahnya...

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian....




Yeah...Nad berani mengaku yang Nad still single sampai sekarang...ramai yang tanya best sangat ke single nie...Nad nie memilih sangatlah...da org nak 2 terima jerlah....well..hello Nad lagi x sanggup kalau couple then gaduh2 ...wat semak otak jer...tapi diorang balas balik " biasalah 2 gaduh2 manja...x best lau couple x gadoh..."...Errr...(T_T")...manja sangatlakan...sampai segala jenis binatang kat hutan 2 keluar masa gadoh2 2...memang manja...heh....euwwww... bukan x nak couple...tapi belum bertemu dgn pemilik hati...xkan nak suruh Nad pakai cekup jer...oh nonono...Nad bukan cam2 ek...biarlah dia datang dengan sendiri....

Bagi Nad jodoh pertemuan 2 kan ALLAH da tetapkan...sabar jerlah tunggu...tapi bukan 2 jer tau...kita pun kena lah doa agar kita kan di pertemukan dngan jodoh yang terbaik untuk kita...Bukan mintak yang hensem + kaye jer tau...mintak lah sekali yang elok agamanya, baih tutur bicaranya..n yg paling penting...taat pada perintah ilahi...lau hensem tapi semayang tinggal...memang konfem la kena rejek kan...hehe...biarlah...lebih senang begini...namu kalau ianya hadir Nad mohon agar fikiran nie terus waras dalam membuat sebarang keputusan...





 Yup...kita kena percaya kepada takdir...Jgn dop risau sgt bila kita still single...Itu bermakna Allah nak jaga kita dari buat dosa...DOSA....yerlah...kalau dah couple mestilah paling kurang pown bergayut berjam2...jgn cakap x...masa bergayut 2 konfem lakan suara korang akan jadik manja kan...yerlah bergayut ngan pakwe tersayang katakan...mula la segala jenis mak nenek madah pujangga kuar...2 x termasuk dop dating sana-sini...pegang2 lagi...bukankah semua 2 menjurus kpd zina...zina nie bukan setakat tidur sekali jer tau...zina mata, zina hati...semua 2 pown termasuk sekali la...so ingat2 lah ye....























Hopefully x de yang terasa ngan entry kali nie..Nad bukan nak mgata ke apa...Nad hanya insan biasa yang juga ada silap dalam hidup nie...Apa yang Nad tulis kat atas nie Nad tengok dari pengalaman kawan2 Nad ...terlalu hanyut dalam cinta hingga lupa akan takdir...terlalu sayang hingga x sedar yang si dia 2 bukan tentu milik kita...terlalu cinta sehingga buta menilai yang mana benar yang mana palsu...terlalu hanyut hingga pekak telinga buta mata bila di nasihat ttg sesuatu...Nad takut kalau Nad jadik macam 2...Nauzubillah..minta dijauhkan....moga Nad terus dalam lindungannya...doakan Nad ye...takut diri nie x kuat dalam menempuh dugaan silih berganti nie...

Bukan Nad memilih..well x dapat dinafikan memilih 2 perlu..tapi Nad cakap awal2 lau yang smoking mmg Nad rejek awal2 lg...bukan apa family Nad x de yang smoking so..xkan nak kapel ngan yang macam 2...kalau boleh x nak lakan...tapi 2 semua urusan Ilahi...kita doa jerlah benabyak k..

Penat sudah tangan mengetuk keypad ...sampai disini dulu entry kali nie...jaga diri...Nad sayang semua..

Assalamualaikum...

lots of love..

DIRA DIN ^_^

No comments:

Post a Comment