Saturday, February 2, 2013

Tips bagaimana ingin anak2 dekat ngan ibu bapa..(and..alittle bit about me...ohhh result...uhuhu)

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Moga ceria2 n happy selalu la yek...jgn jadik cam Nad hari nie...x tentu arah... huhu..mana x nye org lain pakat dop post dalam fb semua yang result dah kuar..siap bg link nak chek lg...Nad nak chek jer failed...warghhh..ketensionan...then...suruh my brother tolong chekkan ..x bley jugak..uhuk..uhukk...then sibuk la chat ngan budak 2 budak nie..

Hurmmm rupanya bukan Nad sorang x boleh chek ramai lagi...tetiba rasa lega yang amat..hehe..(padahal dalam aty cam dah nak nangis + nak baling lappy dah tadi..kekeke)...haish...nampak sangat x leh kena dugaan ckit...haihhh...nak jadik muslimah camner nie...kekeke

Ohhh..Btw...2 hari lepas Nad try buat donat...keke..rembat resepi dari internet...hehehe..n hasilnya amat lah lembut...siyes okeyh...rasa nak jerit2 then lompat2 masa tengok donat 2 jadik...hehe(budak baru belajar mmg camnie..ehekkk..excited terlebeh...wakaka..)

Lau terlebeh rajin nnt nak try buat resepi lain pulak...kekeke..kalau x jadik pepandai le cover..ek....buleh pulak macam 2...,,haish...

Hurmmm sedar x sedar..cuti pown dah nak habis...tinggal...seminggu lebek jer lagik...then bye2 holiday...welcome back UMK n assement...love u...bluerkkkk...kena start prepare balik ler otak nie gamaknya..dah bersawang kowt..hehe...brainwash mungkin diperlukan...whew...

Sebenarnya Nad lebih takut bila fikir result...x tenang lg nieyh...hehe..papepown..doakan yang terbaiklah yerrrr....Owkeyyhhh..b4 nak memanjat katil untuk tidow meh baca perkongsian kat bawah nie dulu

♥ Tips bagaimana ingin anak-anak dekat dengan ibubapa ♥ :

1. Ajarkan anak sentiasa mendekatkan diri kepada Allah swt

2. Tingkatkan rasa takut anak kepada Allah swt bukanlah tingkatkan rasa takut terhadap rotan atau sebagainya

3. Sentiasa melakukan aktiviti bersama-sama dengan anak seperti solat jemaah, makan, kelas motivasi, ceramah dan sebagainya

4. Ibubapa kena jadi "good follower" (mengikut perintah Allah swt dan meninggalkan laranganNya) then baru lah boleh jadi "great leader"

Sampai cnie dulu tinta kali nie..salam sayang..take care semua..

Assalamualaikum

lots of love

DIRA DIN ^_^