Saturday, 2 February 2013

My sister n me.......haihhh (=_=")..

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Semoga ceria2 n berada didalam limpah kurnia ilahi la hendaknye ek..

Esok dah start skolah balik..so hari nie mmg bising ngan suara2 my parents menyuruh budak kecik dua org 2 basuh baju n lelain suma 2...bukan x suruh ..diorang je wat donno..suka buat kerja last minute..(mcm Nad..kekeke...)..Pagi esok boleh la lau nak dengar suara budak berdua 2 dop tanya...

"Mama...stokin syirah kat mana?"

"Mama..ada jumpa x tudung Ipah..?"

"Mama..Syirah punya serkap kata mana?"

N bla..bla...blaa....

Haish..x pernah berubah...kekadang bila pikir balik nak tergelak pown ada..hehe...agaknya Nad dulu macam 2 ke...tak okeyh....Nad lg okeyh dari makcik2 2 org 2...hehe...Actually bila dop jauh...(jauh la sangat still dalam Kelantan jugak..heh)..bila my mom called n talked about what they doing ...Nad tergelak..mana x nye...ade je idea diorang nak gaduh...nak kelentong...nak buat alasan.....hilang rindu kat diorang sumer...

Pernah masa start sekolah awal tahun hari 3...syirah..dia balik ngan kain sekolah dia terkoyak..then..Nad macam tengok..errrr...what's wrong..ape la budak kecik  nie buat sampai kain dia terkoyak..then bermula lah sesi soal jawab..

"Syirah..kenapa kain sekolah nie terkoyak?"

".................."

"Cakap la x marah pown"

"X tahulah nadirah..syirah jalan-jalan..lepas 2 tengok2 kain 2 terkoyak..x tahu kenapa"

So Nad macam..what tha heck...x kan tiba je kain 2 boleh terkoyak...

Petang 2 when my mom balik dari skull..Nad cakap la pasal kain 2...n the story change..

"Syirah..macam mana kain skolah 2 boleh terkoyak"

Tau tak ape dia jawab....perggghh..mmg boleh jadik lawyer dah adik Nad nie...

Dengan muka selamba badaknya....dia jawab...

"Mama..syirah rasalah kain 2 dah reput..sebab 2 lah senang je dia terkoyak.."

Oh My God..rasa macam nak tertanggal telinga dengar dia jawab macam 2...wakaka..rasa nak amek recorder rakam ape yang dia jawab 2..confirm cikgu Bm dia bangga giler...adoiii...Syirah2.....

Logiknya..macam mana lah kain sekolah yang baru seminggu beli boleh reput..Kelas kau dik...jawapan mantap habis...wakakakaka..

Yup kekadang kita x sedar yang perkara yang kita anggap kecik cam2 akan jadik something yang bermakna dalam hidup kita.. so..moral of the story...nikmatilah hidupmu semaksimum yang mungkin...selagi ianya x salah disisi agama dan undang2.. :)

Gud night..take care sumer...salam sayang

Assalamualaikum

lots of love

DIRA DIN ^_^

No comments:

Post a Comment