Thursday, August 28, 2014

UMK Bachok..Fakulti Teknologi Kreatif dan Warisan...Welcome Juniors....hehehehe

Assalamualaikum ya akhi&ukhti sekalian..

Sihat kerrr...semoga sihat jerlah ye...hihi


Mesti ramai adik2 yang berdebar2kan...
yela next week je dah nak masuk universiti..
dah kecoh nak beli itu ini..
borang mana x cop lg..
ptptn nak buat camne...
Baju mane nak bawak...
nanti pegi makwe aq cari lain x...eh..eh...hihi..joking2..

Ramai yang x tau kampus UMK Bachok  nie kat area mana...
maklumlah kitakan duduk dalam hutan...katanya..
mana ade hutan...sekolah banyak la area nieyh...
memandai je cakap cam2...huh
meh cnie nak bagi peta...







Nie peta bg sesapa yg xtau jalan nak pg kampus bachok..Thankz kat abng faez sbb post benda nieyh...kesian budak lain negeri nak cari...
kalau x tau jalan mmg sesat la jugak...silap2 sampai pantai ..main pantai je..kikiki....



  
 Nieyh gambar tasik kat Umk,,,gambar lama...sekarang lg lawa..siap ade joging trak..angsa..itik..semua ada...
lau rasa malas nak jog..pegi usik angsa..pas2 konpem anda akan lari tanpa dipaksa..kikikki...

xingat kat fb mana Nad cilok td..huhu...aiyoo..mohon share la yekk tuan gambar...


 Nie pulak pentas untuk sebarang majlis kat UMK Bachok nieyh..
Laman Monsun nama diberi...
Korang boleh tengok event ...biasanya budak warisan buat persembahan  kebudayaan..
n Korag jugak akan buat time minggu mesra mahasiswa next week...
XI SHUA SHUA..hihi

Ape-ape pown banyak lagi yg best...hihi..walaupun xdinafikan ade kekurangan...tapi lumrah la 2kan..
Bukan rumah nak itu ini...kalau banyak sangat x puas aty..
balik nanti bukak universiti sendirik..hehehehe..

Ingat betulkan nawaitu nak belajar..
jangan fikir nak enjoy je..
mentang2 la dah jauh dari family ko ingat dunia ini ko yang punya..
banyak buruk muka ko..heh...

Nad x sure sem nieyh camne..
tapi sila bersedia mental dan fizikal..muahahaha...
jangan risau x de lg lecturer makan org kikiki..
lecturer marah org ade...
Kalu jumpa Nad kat c2..kalau jumpa la kan..
tegur2 la epp..hihihi..

Line telefon kat cnie xdelah okeyh sangat..especially kat area Nad 2...tapi kalau kat kampus 2 kira ok la..pemakaian..pakai la baju pape pown..janji tutup aurat n xnampak cam sakai...
Sape ade reket tenis 2 bawak la...gelanggang tenis ade je kat cnie..
Nad tengah tnggu gelanggang badminton.
.lama dok tunggu..bila nak buat xtau..
Nak jogging...boleh ajek..umk nieyh luas..
trak joging ade je..nak maen futsal...pown boleh..


Dah dapat PTPTN nanti jangan jadik jakun macam x pernah jumpa duit..
ingat 2 amanah untuk korang..
duit 2 guna untuk blajar..
bukan untuk beli HP baru..
bukan ape dah slalu sangat ..dapat duit enjoy...
first week dapat PTPTN..KbMall 2 penuh ngan korang je...heh..
Lepas 2 hujung bulan buat suara nak mati  call mak bapak..
"Ayah..duit xde..nak makan x boleh...duit ary 2 guna buat beli buku.."
dah tambah dosa satu lagi...menipu mak bapak..acane hidup nak berkat..heh..

Bunyik cam kasar tapi itulah hakikatnye...
Ingat mak bapak korang maybe xmakan sbb nak bg duit..beli barang..hantar korang kat uni...
so hargailah mereka...
jangan nak terikut sangat ngan kawan2 lain..
\lantak diorang la...cakap kita out of date ke benda ke...
jadik diri sendiri..

Korang maybe baca..then insaf kejap..biasalah manusiakan...
tapi bila nak beli something..
tanya diri sendiri..benda nie patut ke aq beli..
pentig sangat ke benda nieyh...
kalau penting beli...
kalau x penting sendirik mau ingatlah yekkk...

2 je pesanan buat adik2...welcome to UMK Bachok...x kira warisan ke kreatif ke...kita 1 family...
jangan dilupa pesan ibubapa...
belajar bukan sbb duit ke apa..belajar kerana ALLAH..Insyaallah semua akan jadik mudah..
kalau stress ngan lecturer ke..assingent ke..
benda 2 biasa je...jangan nak lari sambil nages berguling2..
korang dah besar..
pelajar universiti lg...
so pemikiran pown kena up la ...

salam sayang buat semua..take care..hihihi

Assalamualaikum

lots of love
DIRA DIN ^_^