Saturday, August 23, 2014

Museum n conservation...here we gooooo...ahakz...

Assalamualaikum ya akhi& ukti sekalian..

Sihat ?....Cuaca x brapa nak menentu...almaklumlah..musim hujan dah nak tiba...hehehe

Nad?...Mmmg x sihat lah...hahaha..mana xnya...cuti kan dah nak abeh ...demam...kekekeke
nak cuti pown demam..hbeh cuti pown demam...haiyaaa...

Bising kat FB..kwan2 dok chek dapat muzium ke sastera...
Yg merungut pown ramai..mintak sastera 
alih2 dapat muzium...
sabo jerlah..

Nad?
Mmg mintak muzium pown..
tapi tengok result baru2 nieyh...macam x layak je nak dapat couse 2..
Tapi..Alhamdulillah dapat..hehehe..
Ramai kawan sekelas dapat couse sama..
pening la lecturer nak layan kita org...muahahaha

Sem lepas kelas semua pompuan..
sem nieyh xtau lagi camno...
hop ramai pempuan dari lelaki..
bukan apa...senang nak huha2...kikiki

Nampak sangat nak enjoy je kerjanya..
x pe...enjoy2 gak...assingment jangan dilupa..iye dok..
yang penting sekali hubungan dengan Allah 2 jangan buat2 lupa..heeee

Ramai yang tanya..even mak2 sedara pown tanya gak..
soklan biasanya bunyik lebeh kurang camnie...

Akak...nanti keluar keje kat muzium la epp..
Akak...nanti keluar ..keje jaga barang2 lama kat muzium ke..
X takut ke kalau x leyh kije...
Akak study ape..Hah muzium..ape 2...ade peluang kerja ke...

Haaa...jenuh nak jawab...
Jangan risau..blajar dulu..rezeki 2 ade kat mana2...
Even kalau blajr dalam bidang cikgu ke..medic ke...engeeneer sekalipun..
Kalau xde rezeki x kemana...iye dok...
:)

Ramai adik2 yang dpat course kat uni..dok tanya..
Akak..peluang kerja dia camne epp course nieyh...
Akak..kalau saya amek bidang niey terjamin ke saya dapat kerja..

Adik...
Rezeki 2 bertaburan kat mana2 je...rajinkan diri mencari...
Kita akan dapat setimpal ngan kita usaha..
kalau dapat course medic sekalipun..
kalau pemalas tahap dragon...
x berjaya jugak...
Ramai je senior2 dulu2 blajar bidang kreatif ,perniagaan, cikgu..
Tapi bila dah kerja..ade yang jadik ahli perniagaan, owner butik,bukak bakeri..

Nah...2 menunjukkan belajar 2 just buat syarat je..
tapi usaha amat diperlukn..
x semestinya apa yang kita belajar 2 aka jamin kerja yang kita nak...
Ade fahem...
Bagos2..

Banyak pulak bebelan Nad kali nieyh ..kekekee..lama x membebel...huhu
Gud luck uat adik2 yang bakal melangkah ke menara gading next week...jaga diri..ingat pesan keluarga
jangan dok ikut sangat budaya org lain kecuali yang elok la...
be urself...

Pape pown ..wish me luck la yek...bukan ape macam tough ckit sem depan..huhu..
Doakan Nad sentiasa cemerlang dan istiqamah dalam apa jua yang dilakukan..
Take care..salam sayang buat semua..
Assalamualaikum..

lots of love
DIRA DIN^_^