Saturday, 16 August 2014

Al kisahnya bebudak nak masuk uni.......ngeeee

Assalamualaikum ya akhi& ukhti sekalian...

Semoga sihat2 la hendaknya yekkk...hehehe

Hari tu wall FB dipenuhi ngan gambar loving2 n gambar happy sbb raya...
sekarang....
Penuh ngan pertnyaan mengenai universiti yang bakal dijejaki 2 minggu lagi...
Untunglaaaaa kannnn..
Masa Nad nak masuk uni dulu pegi g2 jerrr...xde tanya sapa2...
al maklum la dekat kekekke...
ada problem..call mama..hahaha..

Tapi buat adik2 tersayang...tanya yang penting2 udah la yekkk...
nie tandas ada brapa pown ditanya...
asal x tanya tandas 2 kena pam ke dia flush sendirik...hahaha..gurau2 jekkk...
tapi yang penting settle yang mana kena buat dulu...
x payah dok risau sangat pasal rumah brapa org duduk...
air ade klorin ke x...area 2 ade cinema ke x...
abaikan dulu la yekkk..
settle segala jenis mak nenek surat menyurat...
surat terima ke x tawaran 2 sila pos...
PTPTN sila settle awal...jangan nanti dah sampai uni baru dok kalut..
setem hasil beli awal2..
medical chek up buat awal2 gak..
nanti dah hujung confirm lama nunggunyeee...

So adik2 yang dikasihi dan disayang...yerkkk..hahaha..
sila buat awal2...
bagi yang x berapa nak berkenan dengan course yang dia dapat 2...
dinasihatkan pegi dulu....
mana la tau course 2 sebenarnya terbaik untuk korang...
nie pengalaman Nad sendirik la...

Nad dulu memula pegi ngan separuh jiwa je...mana xnye...
budak sains dapat sastera punya course...huhu..
bila dah pegi...adelah sesikit niat nak tukar course..
last2 banyak benda berlaku...
tetiba terasa course nieyh kena ngan jiwa...
so amek la sampai sekarang... dah nak masuk 3rd year dah pown...hahaha..
yang penting ingat kita belajar kerana nak cari ilmu...
Bukan sbb nak kaya ke menda...
OKEYH...PAHAM...bagus2...

Salam sayang buat semua...take care...double chek bebarang nak bawak pegi uni nanti...

Assalamualaikum

lots of love
DIRA DIN^_^

No comments:

Post a Comment