Thursday, November 1, 2012

berkorban apa saja....dont't be an idiot please

Assalamualaikum....

Well.. raya haji baru jer lepas....and now aq tengah cuti mid sem....but after this test dah tersenyum girang menyambut kepulangan aq...heh....stress..

Tapi bila terfikir n relate ngan raya haji yang baru jer say bye2 hari 2 aq tetiba rasa cam aq nie terlebih poyo la pulak... what i mean is... oarng laen lagi banyak berkorban dari aq especially my parents la kan...tapi diorang x de lah pulak bising2 macam aq...so better upgrade diri n jangan dop merungut memanjang,,,(even kerja dah say hai n aq still  x bergerak ...heh)..

bila cakab bab korban aq rasa aq dah start berkorban walau bagi orang lain maybe ckit ....

berkorban masa n tenaga...watassingment...2 mmg wajib lahkan..

Berkorban wang...untuk study apa slahnya...hehe

Tapi  bila aq kena korban masa aq untuk orang yang x hargainya aq rasa aq kena korban gak....korban mrasa marah aq...dan munkin membazirkan sedikit kesabaran aq untuk ornag macam 2....huhu

Kuat...itu yang aq kena cakap kat diri everyday...sbb aq takut aq dah jadik smakin lemah kat sinie...

Coz kat cnie aq x de orang nak guide aq bila aq wat salah...

X de lagi someone mcm si comel syasya

Xde lagi seorang teman cam cik hawa, ain, iekah

x de lagi yang boleh aq jadikan rujukan cam maryam n safna...

x de lagi yang boleh faham ape yang aq perlu....

Coz everything here is completely diffrent than matrik....

Maybe ada yang akan cakap apela poyo sangat budak nie.... skit2 matrik2...

tapi that's the truth...

Bagi aq matrik sejuta kali lebih baik dari universiti coz....everything was there..

You name it ....friends...a good and kind hearted teacher like Puan Husna n Puan Ija...only at matrik a found it....

Mungkon aq nie dah macam prejudis sangat tp...that the truth...

Pape pown...happy holiday s buat semua...jangan nakal2...

untuk semua bebudak SPM...GOOD LUCK BEBEH...hehe

kejayaan x datang bergolek cam bola....x jua melayang cam kapal terbang tapi dia akan datang denagn bermacam cara bergantung pada usaha....

sometimes heart see what invisible in the eye ....think about it..

sekian

assalamualaikum..

DIRA DIN...