Friday, 23 November 2012

Nak buat lompatan saujana gak......

Assalamualaikum sahabat tersayang....

NOTHING IS IMPOSSIBLE

Pagi2 lagi dah bukan fb...then tengok seorang lagi teman tersayang buat lompatan saujana...wow...terkedu seketika..comel pun ada bila tengok sahabat tersayang dah start pakai tudung labuh...moga terus berkekalan...

Seketika terdetik...Nad nie bila la nak berubah ek...orang lain dah start ...kita masih terkial-kial di awal lompatan...bila nak startnyer....takut orang lain dah lama habis kita baru di pertengahan...huhu...

Teringat kata seorang sahabat dulu...Bila hati terdetik...buat terus ...takut nanti ALLAH tarik balik hidayah yang dia bagi 2....haiyoooo...entahlah...x pe lah ...berubah slow2 kan....

Tadi round2 blog...pegi kat blog kak ita....tengok resepi miles crepe dia....aduhai...lapar pulak rasanya ...hehe...balik cuti nanti nak try buat lah....hari 2 dah try buat muffin...Alhamdulillah licin bila bawak balik hostel....Jujurnya nad bukanlah seorang yang pandai masak...tapi stakat nak masak biasa2 2 boleh lah....x delah expert macam my beloved mama...semua dia pandai....

Kadang -kadang terpikir gak....golongan mak2 nie ada superpower kowt....macam mama nad lahkan...
Pagi mengajar, petang balik masak, malam menjahit....diorang x penat ke...ngan anak2  lagi, husband lagi..sampai nad pernah cakap...kalau lah jadik mak nie boleh dapat superpower macam mama...nad nak kawin awallah....hehe...terus kena bebel...study pun x habis g...ada hati nak kawin...boyfriend pown x dak...nak kawin bukan pakai cekup jer...perit gak kena bebel...hehe...tahan jerlah ...sapa suruh bukak topik sensitif macam 2...kan dah kena...haiyooooh..sabo jerlah...
tapi kan.....memang tabik lah kat golongan mak2 nie....hehe...mama i love u...

Oh ya, pasal tips menjejak kaki ke universiti 2...nanti nad sambung lain kali la k....hehe...sori tau...

Pagi nie nad ada test sebenarnya....doakan nad tau...bukan apa baca 2 dah... tapi hati nie x brapa yakin ngan kebolehan diri....semangat x dak....huhu..

Sampai sini dulu tangan mngetuk keypad...salam sayang buat semua...

Assalamualaikum..

DIRA DIN




No comments:

Post a Comment