Saturday, November 10, 2012

NEARING 20....heh...

Assalamualaikum....


Let others lead small lives, but not you. Let others argue over small things, but not you. Let others cry over small  hurts, but not you. Let others leave their future in someone else’s hand, but not you.” –Jim Rohn

Moga dirimu terus dalam limpah kurnia Ilahi...amin..

Memalam camnie tiba-tiba terpikir pasal something.....(banyak betul benda yang nak aq pikir)...adakah 2 merupakan tanda2 mula nak jadik dewasa....ahakz....    (-_-)...merapu jerlah...wlau pown hakikatnya x lama 2 dah nak masuk 2 series...oh no......(@_@)"..takut lah pulak...

But don't worry aq bukan jenis yang x leh trima hakikat dah melangkah masuk angka 2 2....hohoho...
Balik pada citer yang aq terpikir tadi ...sebenarnya kan....aq kan...terpikir ...pasal ...tujuan hidup aq...

Maybe ada orang akan kata.."Ler bukan ko 2 tengah belajar ke skunk...wat menda ko dop pikir pasal benda2 cam2...belajar jerlah..."...

Err...2 betul tapikan ...aq x delah obsess sangat pasal belajar....coz belajar kita kena relax....(tapi jangan plak cakap" aq x bleh nak belajarlah...x de mood...)...hehe jawabnyer..hantukkan jer dia 2 kat tiang baru dia ada mood gamaknya...mengada-ngada..heh...


Believe in yourself and there will come a day when others
will have no choice but to believe with you.” –Cynthia  Korsey

Nie gara-gara baca something kat buku la nie....wat aq terasa yang aq kena start rancang apa yang aq nak buat even aq still blajar...Hidup kena rancang...lau x kelam-kabut...Walau ada yang cakap just go with the flow....memang tp kalau terlalu mengikut arus bimbang x sampai ke tepian nanti...lemas di tengah lautan...saper nak tolong...

Hmm...tapikan sebenarnya aq takut nak jadik semakin dewasa nie...banyak sangat dugaan dalam hidup yang kita kena hadapi...kan...dari sekecil hama sampai sebesar rasaksa masalah sentiasa bagi senyuman mesra yang selepas 2 akan hadir dengan pakej sakit kepala beserta tangisan ...heh...

Seronok tengok budak2...especially budak sekolah rendah....tengok diorang gelak tawa....gaduh2....alahai rasa cam nak balik semula kat zaman 2....sbb kita dapat tengok muka2 yang penuh ketenangan....hehe...muka orang x de masalah..Tanpa sedar kita tersenyum sendiri...

Bila stress jer ...tempat paling sesuai untuk aq release tension n so on 2...aq akan pergi kat tempat ramai budak....sedar2 dah hilang tension 2...hehe...try ler ek.



Rasanya sampai di sini dulu la ekk...esok kena bangun awal...bersiap nak balik kampung.....Lenga ....wait for me...hehe

Assalamualaikum...

DIRA DIN^_^.