Tuesday, August 6, 2013

Salam lebaran buat semua...

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian..

Amacam persiapan rayer...msti dah settlekan...esok hari last kita menikmati bulan Ramadhan yang bakal mengundur diri untuk tahun ini...

Moga Ramadhan kali nie membawa seribu rahmat dari ilahi...Amin...

Persiapan rayer taun nie so simple coz mak Nad still recover dari dia sakit ritu..so Nad yang kena take over semua kerja kat rumah..buat biskut..masak untuk iftar...
actually ianya sangat menyeronokkan...
sbb...dapur 2 dah jadik tempat Nad untuk eksperimen masakan yang x sempat nak buat sepanjang study...haha..tetiba rasa dapur ini aq punya..haha..
adelah satu dua benda yang x jadik..
.telan jer..membazir amalan syaitan...hahaha

So...4 the first time try buat curyy...sbb sblum nie tukang makan + tukang tengok jer mama masak kat dapur..kekeke...
sekali kena masak baru terketar2 carik resepi..huhu
mengadap lappy dkt sejam sblum jatuh cinta kat steamed boxing chiken curry kat dapur kak diana...
mmg mabeles ...huhu...first time buat abah x makan...
sbb perut dia x tahan pedas...
Nad ngan adik ler melantak...
hantu kari katakan...

So ...hari nie buat skali lagi kari 2...skali ngan pengat pisang + kuey tiow tomym....
.makan kat tepi mama...ingatkan x terliur sbb dia baru lepas makan...
dan..dan...dia tanya..macam mana rasa curry 2...
bagi dia makan...setengah pinggan habis...perghh...dah bley jadik chef gamaknya..haha..
just joking...
pegi dapur balik...
kuali tomyam dah kosong..tinggal daun limau purut jer...
sob..sob..sob...x sempat den nak merasa...
1st time macam 2...huwaaaaaaaaa....
nak2 jugak.....

Bagi mengubat hati ku yang sedang berduka lara...Nad pegi la..bakar bskut...biskut samperit versi derhaka punya...sbb mama bagi resepi dah pepandai pegi ubah...nak buat samperit dah jadik bentuk lain..haha...tapi still semerbak satu rumah baunya...hehe...


Sampai sini dulu...kang x memasal hangit biskut kat oven 2...salam lebaran buat semua...salah dan silap mohon kemaafan...kad rayer kat bawah nie buat sendirik okeyh....bila lagik nak memperaktikkan diri ngan ilmu yang dipelajari..haha...salam sayang buat semua..take care..slamat ari rayer Mr.Triple M...hehe...


Assalamualaikum

lot of love

DIRA DIN^_^