Sunday, 18 August 2013

Bila sang lelaki menangis....

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Sihat ker...Nad alhamdulillah..Allah masih bagi nikmat sihat 2 kat Nad...bertambah sihat..hehe

Semalam rancangnya nak pegi ke pantai bersama2 sahabat tersayang..but last2 pantai menjadik KB Mall...hahaha...melayang gaklah dekat seratus..huhuhu...tapi bila mengenangkan duit 2 untuk beli buku = ilmu pejamkan mata jer masa bayar.hahaha..beli sandal baru...lama x tukar andal teringin gak yang baru...hehe

Back to the topic kat atas nieyh...LELAKI MENANGIS????????...peliknya...errrr..pelik ker...adik Nad 2 pown lelaki gak..menangis gak kengkadang bila kena marah..hahaha...

 Maybe kita sedikit pelik ..errrr banyak kowt bila kita kata kat seorang lelaki.."Bro,menangislah!! Jangan tahan2 ..Nangis jer..confirm lepas nieyh ko rasa lega yang amat"..Pelik..mungkin...tapi salahkah bila golongan gagah perkasa niey menangis...X SALAH...yup..mmg xsalah okeyh..

Xde undang2 meyatakan lelaki x boleh menangis...boleh..

Nad bukan apa adelah sesetengah orang 2 lau lelaki menangis jer diorang cakap lembiklah..x macho lah...n yang paling pedas...pondan kowt...hey..ingat ko sorang ade kelenjar air mata...heh...

Hey..nieyh bukan soal macho or lembik okeyh..ape korang ingat golongan lelaki 2 x de hati dan perasaan ape...diorang pown bukan nye robot..even sekarang robot pown dah ada perasaan..heh..sesedap rasa jer cakap cam2...Nad bukan ape...panas telinga gak lerr bila ade yang sibuk dop mengutuk golongan yang sama species ngan abah n adik2 Nad ...panas weyh...

Ape diorang x penah tengok ke bapak diorang menangis...haih...Lelaki yang menangis bukan menunjukkan dia 2 lembik ke apa..tapi 2 dah membuktikan dia still ada perasaan n paling penting menunjukkan betapa halus dan lembutnya perasaan yang dimiliki olehnya...menangis x bererti kita lemah boys...

Menangis itu kekadang perlu...menangis kerana doa2 lalu..menagis kerana kita rasa yang kita nie hanyan insan kerdil di sisi  ALLAH s.w.t..jangan sampai  hati itu bagaikan beku bila melakukan dosa...nauzubillah...so..lelaki jangan malu nak nangis...menangi sebab ingat mati x pe bro..jangan menangis ingat exgirlfriend sudah...




Ade lah sorang kawan Nad nieyh...dia cakap bila dia nak berubah jer mesti ade je halangan dari org sekeliling sampai dia patah semangat nak berubah..bila dia startberenti merokok adelah kawan2 yang perli..bila dia dah start nak jejak kaki ke surau ade je yang menyindir...Nad just boleh bagi sokongan untuk dia terus berubah...sikit2 pown x pe...Nad pown berubah gak..tapi slow2..malu gak kekadang sbb ramai kawan Nad dah pakai tudung labuh..Nad kekadang pakai ..tapi bukan yang stail macam diorang la...huhu


 So bagi yang nak berubah 2..teruskan niat anda...jangan tangguh2..bila lagkan...macam la kita nieyh tahu bila masanya malaikat menjemput kita..so bila dah terasa nak berubah 2 teruskan....doa agar kita terus tetap dengan niat suci kita 2..okeyh...

Last but not least...baca kat bawah nieyh..even suma dah start abeh cuti...dah start skolah n kerja...syawal terus dirai...

Salam syawal ...take care..salam sayang buat semua..EHHH..JAP..JAP....kepada sesiapa yang berada di Kelantan 2..Pesta buku Kelantan 2013 akan diadakan dari 29/8-1/9 di dewan jubli perak mpkb...so duwet raya yang dah belambak 2 ape kata habiskan dengan membeli buku=ilmu...okeyh...
Assalamualaikum..

lots of love 

DIRA DIN^_^

No comments:

Post a Comment