Monday, 2 September 2013

Minggu depan jer....

Assalamualaikumya akhi& ukhti sekalian...

Semoga sihat sejahtera la hendaknya yek..hehe

Anyway..minggu depan dah pown nak start study balik bagi bebudak degree..haih cepatnya masa berlalu...perasaan malas 2 adela sesikit..huhu..

Tak lupa gak la kat bebudak baru masuk..welcome 2 universiti..study leklok ...ikut yang elok buang yang buruk...jangan nak gegatal nak anggap bila masuk u nie semua boleh bebas...x de maknanya okeyh..

Nad bukan ape ..pernah la terdengar seorang hamba allah nie merungut yang cikgu dia 2 menipu...Nad tanya la awatnyacakap kat cikgu ;agu 2..x baik..dia balas ape tau..

"yela..cikgu aq cakap kalau masuk u nie dapat pakwe hensem, pakaian bebas, nak kuar memana x pe..semua 2 tipu.."

Nad pown balas ler" Owh..jadik selama nie ko blaja x brapa nak ikhlas la ep..niat datang u nie sebab nak cari pakwe..nak pakai bebas..nak kuar sesuka aty..buka sebab nak blaja la epp..kesiannya ko nie ekk.."

Ingatlah...belajar 2 niat biar ikhlas kerana allah..bukan ade sebab lain..maybe ada la sesikit sebab lain..nak dapat kerja senang..nak hidup merempat dan lelain..tapi yang utama kerana ALLAH..okeyh..

Insyaallah lau kita iklas ape yang kita mintak mesti dapat punyer...

Sampai disini dulu post kali nieyh...salam sayang buat semua..take care..

Assalamualaikum

lot of love 
DIRA DIN^_^

No comments:

Post a Comment