Thursday, September 5, 2013

Memula survey dulu..lepas 2...melantak..hohoho

Assalamualaikum ya akhi& ukhti sekalian...

Esok jer dah nak balik kampus..tengok sunjek cam tough..adoiiii...sabo jer lah...nama lagi student kan..kan.. KAN.....huhu.. -_-"..coih...

Cam besa memula bukak iternet..jenguk fb dulu..then..games..hehe..pastu baru my lovely blog..yerk...kekeke..lepas 2 meround tengok blog orang...haha..x pe masa cuti bley la buat cam 2..dah start study nanti..muka buku pown  x sempat jenguk..huhu...

Masa round2 nie la banyak benda terliur...acane xterliur..pegi tengok blog masakan..memang elok sangat la kan ..tambah2 perut tengah buat lagu rock..perhhh..mantop..last2 pegidapur goreng nasi..kenyang jugak..haha



Tadi pegi round blog sapa tah..tapi masakan korea la..terliur tengok dia punya street food..pergh..mengancam..ala street food nie cam makanan yang banyak org jual kat jenjalan..kalau kat Malaysia nie macam pisang goreng..keropok..otak2..kan banyak tepi jalan..


Nadx delah reti masak sangat..stakat simple2 cam nasi goreng ngan kuah sesikit 2 boleh la..gulai sampai sekarang fail..huhu..singgang yang masuk ketegori kacang jer 2 pown fail...haish..sapa lagi tukang test nyer..abah la...manjang fail..huhu..adikNad cakap..camne la nak kawen..x pe...cari chef jer...biar dia masak...hehehe....

Xpe2..nanti cuti sekali lagi siap la dapur2..hari 2 sempat test sikit2 jer..x sampai meletop lagi..kekeke..try2resepi yang dah bersarang dalam lappy...amek resepi masak x..huhu..

Biasalah survey dulu then..masak baru melantak..buruk punya perangai..

Hari 2 sempat try muffin...first try memang baling blakang rumah la...second try alhamdulillah..jadik...suka la pulak...haha..


Nad kalau pegi shopping nak beli barang dapur memang kena buat list ..sbb ade tukang chek list kat rumah nie...Abah..then kalau ade barang terkeluar dari list kena tanya cam polis..Nad slalu kena..hehe..terliur tengok Van housten kat atas rak 2..bedal 2 bar..memang kena leter la...kekeke






Lagi satu perangai Nad masa pegi shopping ..Nad suka jenjalan kat area sayur ngan buah 2...roomate Nad masa kat matrik dulu selalu leter..buat ape la lelama kat c2...hehe..nak buat camner..nak masak x boleh..tengok jerlah..kui..kui..kui..sebenarnya hilang stress bila tengok benda2..duit pown x abeh..hehe..

So bila diorang pegi tengok wayang yang memang x masuk dalam senarai Nad 2..Nad pegi la jalan sensorang kat area sayur 2...geram gak tengok baby carrot bergolek2...mushroom yang buat Nad teringat kat cendawan celup tepung haihhh...sabo jerlah...

So buat sesapa yang nak kuar jalan2 cari makan 2..sila survey dulu tempat nak makan 2 okeyh..mana la tau kedai 2 x brapa nak bersih ke..pakai pelaris ke...yang penting cari tempat yang bersih ..murah...sedap...hehe..

Sampai disini dulu entry kali nieyh...salam sayang buat semua...take care..

Assalamualaikum..

lots of love..
DIRA DIN^_^