Monday, March 18, 2013

Makanan yang sesuai mengikut jenis darah...

Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Moga terus berada dalam lindungan rahmat ilahi la hendaknya...sihat ke semua..Nad ade la sesikit rase cam nak demam...x cukup minum air masak kowt...huhuhu....

Sedikit kepeningan dengan due date assingment yang bersusun....tapi malas nak buat.ekekekee..ade pulak cam 2...huhuhu..by the way..korang ade idea x ape yang sesuai utk dijual masa minggu keusahawanan..x de idea la...lau ade idea pape just tinggal kat c-box kat sebelah eppp...


           Nie merupakan sijil yang kitaorg dapat sempena gotong royong...rumah terbersih...kekekeke...

Masa melilaukan mata blog walking tadi sesambil melayan runningman yang semakin kelakar x hengat 2...teringat lerr pulak kat entry Nad sebelum nie pasal darah 2 kan...x tau sila cari entry yang tahun lepas punya eppp....so kali niey Nad nak buat entry pasal makanan yang sesuai mengikut jenis darah kita ...

MAKANAN YANG SESUAI MENGIKUT KUMPULAN DARAH...

DARAH O

Darah jenis O banyak terdapat kat Amerika...lebih 45 persen ..banyak lerrrr...sesape yang mempunyai darah jenis nie korang lebih sesuai makan makanan yang berasaskan daging ..sbb darah jenis nie mempunyai banyak asid yang dapat cerna daging..tapi korang kena hindar makanan berasaskan susu dan jeruk ...org darah jenis O nie mempunyai sisitem imunisasi yang tinggi selain senang nak mengadaptasi makanan...elakkan makan terung , jagung, kacang tanah dan semua produk berasaskan susu....

DARAH A

Orang yang berdarah jenis A mempunyai kandungan lendir tertinggi berbanding darah jenis lain...oleh itu diorg nie lebih sesuai untuk makan sayur-sayuran ngan buah-buahan selain mengambil bahan ternusu...hindari makanan laut dan daging..kira cam vegetarian la jugak org darah jenis nieyh....huhu...so sedia stok buah-buahan bebanyak epppp...

DARAH JENIS B

Orang yang berdarh jenis nieyh dia kena makan makanan yang berasaskan susu gak...tapi korang kena hindari makanan dalam tin dan makanan yang disejuk bekukan...no..no..no...korang juga bleyh amek makanan yang tinggi kandungan karbohidratnya...cam roti, nasi.....koramg digalakkan juga  untuk mengambil banyak sayuran hijau yang kaya ngan magnesium untuk meningkat sistem imunisasi korang...

DARAH JENIS AB


Darah jenis nie boleh kira rare la okeyh...cam Nad la...susah nak jumpa..kekekeke..lawak jer okeyh....org berdarah AB nieyh dia kena memilih ler sikit epp...dging is banned...makanan laut kecuali udang dan ikan laut dibenarkan...makanan berasaskan susu amat digalakkan...org berdarah jenis nieyh mempunyai sistem pencernaan yang sensiti..err...Nad x kowt..2 yang makan main hentam jer...hehehe...papepun sayur jangan lupa pulak eppp...kena makan jugak tau...

Hope info kat atas nie berguna le epp untuk korang walau x berapa nak lengkap...but still okeyhhh...Now masa untuk merapu sesikit....



Gambar kat atas nie Nad amek masa Maghrib ...ala...sebelah umah jerrr...tengok lawa..cecepat amek kemera snap gambar nie..lawakan...hehehe





 Haaaa... nie pulak mase kelas lukisan ...buat org lidi..mmg lidi lah lepas 2 kan.....kekeke..yang gembal pown tetiba jadik kecik..ahakz.....
Makcik kecik nie mmg GG sikit..pantang nampak kamera ade jer dia nak posing..haihhhh..housemate sapa tah...huhu
MR.Safiy with MR.Aliff
seb bek keler laen2..ngehhh...ngehhh.ngehhh..

Nie merupakan muka2 poyos yang x bley blah...kekeke....ade ke patut diorang pau Nad punya kemera then amek gambar sendiri..so...ape lagi mek kita upload diorg punya gambar..ngehhh..ngehhh...ngehhh...nak sangat bergambarkan...hehhe....jgn mare epp Mr Alep...hehehe

Rasanya sampai kt sini dulu le eppp..Nad nak menyambung kerja yang terbelengkalai dari minggu lepas...malas punya pasalkan...haihhhhh...

Take care semua..salam sayang buat semua....

Assalamualaikum

lots of love..

DIRA DIN^_^