Tuesday, 3 April 2012

nothing impossible....

Assalamualaikum....apa khabar warga dunia semua...

Tiba sudah musim yang ditunggu oleh aq...hehe musim ujan... antara musim yang menbuatkan seseorang 2 tiba jer terkena penyakit berat kelopak mata n tangan gatal2 nak tarik selimut..senang cerita nak tidow jerlah time2 camnie...huhu

Bukan nak salahkan ujan tp diri sendiri x kuat nak study lelama ...biasalah aq bukan jenis yang lekat 2-3 jam kat meja study 2...paling lama pown setengah jam jer...huhu..apa jenis orang da...

macam mana ekk nak naek kan semangat nak belajar..bila tanya orang sekeliling aq lah banyak mitos dari yang benar..hehe




Antaranya..."kau carilah boyfriend ..comfirm semangat nak belajar.."..tu bukan nak belajar tapi nak cari bala namenyerrr ...huhu. xpown yang nie""kau study lah dekat2 nak exam mesti masuk punyer.." ..haish masuk kubur lerrr gamaknyer...lingkup jugak kang...hehe..terima kasih lerr pada yang bagi nasihat macam nie...haiiihhh...sabor jerlah

Nak berjaya bukan senang bro...kena ada usaha..kalu stakat cakap"Aq studylah..sapa cakap aq x study..hari2 aq study.." Masalahnya study last minute memang lahhh.. Tapi kalau kita dah study leklok tp still x dapat lagi keputusan yang kita nak..cuba nilai balik hubungan kita dengan ALLAH S.W.T, hubungan kita dengan orang sekeliling kita ..Mana lah taukan ada yang terasa aty ngan kita ker...apa kerr..

Belajar bukan jer dari buku or dari cikgu...tp kita juga belajar dari kesilapan, dari pengalaman dan juga dari apa yang kita lihat dan buat setiap hari..sama ada kita sedar or x, sedar...means setiap masa dan ketika kita belajar...

 Bila kita berhenti belajar? Nie lah yang selalu kita2 nie merungutkan..termasuklah aq nie...(time2 jahil dululah..hehe)..Kita akan berhenti belajar bila nyawa kita terpisah dari jasad...time 2 lah kita akan berhenti belajar...So dah sedia ker...nak berenti belajar...any volunteer...

so sampailah ke penghujung entry buat kali ini...study2 jugak hubungan sesama manusia kena jaga k....  assalamualaikum...^_^


No comments:

Post a Comment