Wednesday, 17 July 2013

Salam Ramadhan....still bertapa di hospital....


Assalamualaikum ya akhi & ukhti sekalian...

Salam Ramadhan al-mubarak buat semua....

Nad..still bertapa di hospital....maybe next week baru boleh keluar...diorang baru jer amek air tulang blakang 2 hari lepas..n Alhamdulillah...x de jangkitan kuman kat c2... nothing happen...just diorang nak tengok balik ape yang diorang andaikan 2...doakan Nad n mama okeyh...

Well duduk kat hospital hampir 3 minggu nie macam2 ade...yang 2 bedah kepala lah...yang 2 nampak jer sihat tapi sebenarnya dah kronik...ade yang nampak dah x bley wat pape...tetoba esok dah boleh berjalan2...macam2...rasa insaf kejap ..kita yang sihat nie pown still ade penyakitnya ...MALAS....huhu....nak baca Quran bulan2 puasa nie pown malas...ngantuk la...ape lah...padahal nak kata si syaitan n konco2nya 2 dop ganggu...dah kena ikat dah geng2 2...so....yang tinggal kita dan nafsu kita...

Siapa yang bakal menjadi ketua..jika kita mampu mengawal hawa nafsu kita alhamdulillah...syukur...namun jika x mampu..lawanlah selagi yang kita mampu...berjuang  sikit..jangan mudah menyerah...

Btw...Ramdhan macam nie..buat Nad teringat masa study kat matrik...bukak puasa sesama roomates...berlari balik dari kelas semata2 nak beli daging asam makcik Kafe B yang mabeles 2...hehehe...rindu kat Cik Hawa... Cik Ain, Fizah..Akah.My roomates......rindu nak solat terawikh kat dataran...Berebut nak pegi c2...bukan ape nak duduk depan kipas..bila teringat balik...lawak pown ada..insaf pown ade...bukan ape bila terfikir niat nakl pegi solat dah jadik niat nak dapat keselesaan...nauzubillah...







 Lagi satu rindu dekat Si Busuk nieyh..lama x jumpa dia...biasa dulu lau Nad tdow mesti dia lompat naik atas katil menyelit bawah tangan...haihhhh....




Gambar merepek..hahha...1st time pakai jubah with tudung bawal yang merelip ataih kepala... .kekekee... okeyh stakat nie jer merapu meraban....amek masa sikt...lama x update blog...kekeke..bersawang bagai dah ieyh..

Jaga diri, iman...bukak puasa jangan nak rambang mata sangat..makan ala kadar..kang terawih x sampai 2 rakaat dah semput...take care ..salam sayang buat semu..

Assalamualaikum..

lots of love..

DIRA DIN^_^


No comments:

Post a Comment