Thursday, 18 July 2013

Dugaan Ramadhan...sabo jerlah....

Assalamualaikum ya akhi& ukhti sekalian...

Amacam puasa...okey ker...x okey ker..try tanya diri kita jap....puasa kita hari nie 2 1st klas ker...2nd class...kerr x de klass...ngeh..ngeh..ngeh....so tanya la epp....

 Bulan puasa nie menyaksikan banyak kuih muih yang x penah2 didengar tetiba jerr muncul...surau yang dulunya sepi...Alhamdulillah kini mulai penuh..kalau dulu time2 maghrib 2 ramai masih berada dipadang...x pown still merempit di atas jalan..kini jalan raya lenggang kecuali di bazar ramadhan...

 Tapikan...bulan ramadhan nie even syaiton dan konco2nya 2 dah dirantai kemas still ada si penjahat kedua...ehhh...x2 buka jahat cuma nakal sikit jer...terpulang kat kita...lau kita boleh kontrol dia...semuanya okey jerrr..tapi kalau dia jadi raja...huhuhu...hancur musnahlah segalanya......ape dia...itulah NAFSU....so jaga diri jaga iman jaga hati...terasa nak mengumpat 2....buang jauh2...

 Bulan2 puasa nie banyak kan berzikir..kalau bo;leh khatam quran yang dah lama x disentuh 2.....bukan banyak pown 2 helai setiap kali lepas solah...3o hari..insyaallah kalau xde pape..khatam lah kita....kalau terasa nak mencarut 2...banyak2 beristighfar la ep...dapat pahala...hehe

Nad cam besa...still bertapa di hospital....hehe...merasa gak lerr bersahur n berbuka kat sinie....insaf bila tengok orang sekeliling menangis kesakitan.....serius kita pown terasa sakitnya ...huhu..nak pujuk pun Nad bukan jenis yang pandai pujuk org..kekeke...so buat muka simpati jerlah....huhu..

Okeylah sampai disini dulu coretan kali niey..ada masa Nad post lagi eppp....sorry kalau x de topic menarik ...x sempat nak buat research...lain kali la ep....take care...salam sayang buat semua...

Assalamualaikum

lots of love

DIRA DIN^_^











No comments:

Post a Comment