Tuesday, 4 August 2015

The Road That Not Taken....

Assalamualaikum ya akhi&ukhti sekalian...

Selamat Hari Raya... x trlambat rasanya.. rayakan sebulan.. puasa 6 dah abeh blom..hahhaha..Harapnya sihat2lah semua yek seiring dengan naiknya jarum timbangan ....hahaha joking2...

Nad?.. Alhamdulillah.. sihat...Cuti sem dah nak abeh...lagi dua minggu mula penuh diari kehidupan sebagai pelajar...setahun jer lagi nak habes degree... sambung master???.. insyaallah dalam perancangan.. kalau diizinkan status pelajar diteruskan jua..kerana proses pembelajaran tu xterhad pada umur dan medium...

Tadi tengok anime..ada satu frasa nie.. the road that not taken.. 
teringat satu sajak dengan tajuk yang sama..
search...
lalu kenangan mula berputar...menggambarkan andai dulu ...
hahaha...
serius xde istilah menyesal pon dalam hati perut nie.. 
just imbau kembali every decision that i've been made...ape effect dia kat Nad....
sama macam sajak tuh...
sbb setiap plihan yang dibuat kita yang pilih sendirik...
mcam kita nak makan la...
ke ada org yang paksa kita nak makan ape..
maybe ada.. tapi kita yang kena pilih nak ikut ke xkan...


Jujurnya sajak nie banyak ade kena mengena dengan Nad.. It's my first poem that give strong impression to me...
Nad xsure form berapa.. but sajak nie buat Nad terfikir apa yang dicapai pada masa depan..
senang cakap... ape Nad impikan ...
well of coz sbb masa tu xmatured lagi..
ape yg diimpikan mcm bebudak.. hahaha...
nak happy family...
be a good daughter...wife .. mother...grandmother...hahaha..
nak berjaya dalam hidup...
impian yang xde details..
Impian seorang remaja ...


Rasanya semua orang pernah ade impian... pernah kena buat keputusan sukar dalam hidup..
Contohnya.. nak sambung blajar kat mana..
nak amek sains ke sastera..ke akaun..
nak kerja kat sini ke situ...nak pilih mamat hemsem ke mamat baik..ehhh..
hahaha..
well. . sema org pernah berdepan dengan pilihan...
tapi akhirnya kita akan pilih jugak..
then kita akan tertanya.. kita buat pilihan nie x salah ke..
lama2 nanti.. kita terfikir kembali..
kalau kita pilih yang satu lagi ape efek dia kat kehidupan kita ehh...
boleh nak mereview(sorry broken english...hahahha...)
But dont u ever regret with it...just dont



And with every decision that u ever make... lies a huge risk..
well life without risk is not fun...(org yangcakap nie pown penakut nak amik risiko jugak sebenarnya..kah)
Tapi bak kata2 kat atas nie... jangan risau dengan apa yang bakal kita hilang...
fokus pada apa yang kita perlu dapat...
paham...



The road that not taken... still wondering what is waiting at the end of the other path...
Good or Bad???... 
who knows...heee
Just keep moving dan abaikan orang yang yang pernah buang kita... kerana persahabatan tanpa sifat saling percaya tidak berkekalan...ape yang aq merepek nie...hahhaha..

Salam sayang buat semua... hope everything gonna be okay.. mimpi yang indah2...mimpi kawen ke... dapat duit 2.6 million ke...hahahaha..love u ...muah...

Assalamualaikum
Lots of love

DIRA DIN^_^


No comments:

Post a Comment