Saturday, 8 August 2015

Childhood Memories.... part 1(Childhood book)

Assalamualaikum ya akhi&ukhti sekalian...

Sihat???..hopefully sihat lah yek... kat Kelantan tercinta dah start hujan... musim bah bakal bermula ... yeahhhhh...hahaha... maknanya pegi kelas kena berpayung la ....heeen hopefully rumah sewa x banjir pulak kali nieyh... xlaray nak meredah air diiringi sisa2 longkang ... euuwwww...hahaha

.....CHILDHOOD MEMORIES..
PART 1(BOOK)

Actually Nad dah lama nak buat entry pasal kenangan zaman bebudak dulu...
zaman main masak2.. main cikgu2...doktor2...
muka comot dengan hingus meleleh  xdak org nak marah..
hahaha...
bukan apa..setiap kali main game EMILY;CHILDHOOD MEMORY.. mesti kepala rewind balik  betapa seronoknya zaman bebudak dulu...
heee... zaman kena rotan sbb main xingat donia..
mana xnya.. balik time maghrib.. 
mmg tadah betis la jawabnya..hahaha..

Back to our title..
Buku zaman bebudak...
seperti yang sedia maklum..
Nad= hantu buku...hahha yeke...
ye kot...
genetik mama...minat buku..infact semua adik bradik Nad giler buku..especially komik
huihhh... siap gaduh kalau beli komik... sekarang baca kat lappy je...
hahaha... anime dah ada..

Buku komik first Nad baca.. Kindaichi ..
Best... sampai sekarang dok baca .. layan anime ngan drama dia...
x kenal ehh... 
dek kerana pengaruh manga nie la...teringin nak jadi profiler...
dulu kecik2 cakap nak jadik polis je...
(tapi belajar lari terus dari apa yang nak...huhuhu)


Buku kedua....
nie hah... Pengaruh mak sedara...
sbbnya.. setiap kali bufday.. buku antara hadiah yang diterima..
pernah dia bagi buku hardy boys nie spuluh bijik..
xtido malam semata2 nak habeskan..
(Nad jenis baca buku x suka tangguh2 baca..kalau boleh dalam masa 2 jam settle..)
haha..
Oleh sbb sekarang duit semput... bajet larik pegi beli buku  Percy Jackson tuh..
makanya... download ebook jerlah..tapi BI punya version la... mana nak carik Bm version dalam tenet....uhhuhuhuhuhuh
Nancy drew punya series.. baru habes tiga.. ade46 bijik lagi x baca..cuti dah nak abeh...
Hardy boys xsentuh lagikk...


 Komik favrouite lepas kindaichi.. nie dia.. Detective Q.. full anime ade dalam lappy..
memula baca darjh 3 kot... beli curi2.. then kena sita ngan mama...
sedih wooo.. sehari nages xde org pujuk...
kecik aty gua tau x...
xpe...tapi komik nie mmg the mest..
mmg stail Jepun.. sweet.. family relation, friendship ngan comedy..
tapi still serious...



Yang nie..Nad baca maybe dalam darjah 5 gitu kot..
bapak sedara punya.. 3 kotak dia ade...hambek ko.. setiap kali balik Johor je boleh baca..
N dalam seminggu tu  mmg setiap kali nak tido buku nie dok tepi bantal..hahhaha..
suka baca sbb lukisan dia perghhh....dengan pedang dia mcm2 jenis.. dengan rambut dia lawa2 dia lukis.. teknik serangan macam2..
Penjejak Awan gonna miss u...
dah lama x baca.. last skali maybe Form 4 kot...
Nad xpernah baca starting dia camne .. dan x pernah tau ending dia camne...
but still love this comic...


Nie satu lagi buku zaman bebudak.. haritu dapat voucer buku...amek sampai lapan bijik..
buku dia sesui untuk bebudak...cerita dia pown banyak pengajaran
paling Nad ingat.. Biscuit tree...hahaha..beli yang ritu x abeh baca lagi...
x sempat....


Yang nie salah satu keluarany Moy yang Nad baca... sekali ngan UJANG..Apo...
sama jugak pengaruh bapak sedara... sampai sekarang ade lagi kat rumah..
x kena bakar dengan haji Din...kahkhakha...
Ujang slah satu komik melayu yang Nad salute...sbb Nad membesar dengan buku2 dia..
sedih bila dengar buku2 tu dah xkuar dah..
macam buku Blues..lama dah xde..masa Nad form 5 kot dia stop..
buku tu la Nad paling sayang...
banyak pengajaran dalam buku tuh.. tambah2 part tazkirah dia..
perghh.. sentap seyhh...
Nad suka satu novel bersiri dalam ujang... Cintan Cintun 100 cm..
haha rindu..huhuhu..sedih tau x...
xde lagi lawak2 antarabangsa dalam tuh..
xde lagi PCD n Lady D..
huhu...

Ok.. stop2...sebelum kelaut menulis..better stop..hahah..
so korang camne... ape buku yang berkaitan dengan childhood memories korang...
cer share sikit sorang...haha
btw..stay tuned untuk CHILDHOOD MEMORIES PART 2...
Pasal ape pulak???
secret...hushhh..

So toward parents kat luar sana.. semailah sikap suka membaca kat anak2.. bukan setiap kali kita nak buat kerja hulur Ipad suh anak main games.. thats not good for children growth u know... salam sayang buat semua..love u..opsss lupa pulekss... happy graduation days Mr S...bye uolss... love u...muahhh..

Assalamualaikum
lots of love

DIRA DIN^_^

.

No comments:

Post a Comment