Sunday, 14 August 2016

Penantian 4 Tahun....Alhamdulillah

Assalamualaikum ya akhi&ukhti sekalian...

Dah teruk sangat dah sawang2 kat blog nie... tuan empunya blog nie bz...bz menternak lelemak...kehkehkeh... tapi seriously mmg agak bz...tgh praktik nak jadik surirumah... hahaaa...upsss....

papepun.. sihatkah anda2 semua...hope sihat2la hendaknya yekk... entry kali nie mungkin (errr...mungkin la..) agak panjang sedikit...

First of all...alhamdulillah...Nad dah berjaya (berjaya kerr???) menamatkan pengajian Ijazah Sarjana Muda Pengajian Warisan di UMK dengan jayanya... 
ececceehh...alhamdulillah..bulan 9 nie insyaallah akan konvo... 
masa last hantar report latihan industri hari tu perasaan bercampur anduk...

SBB:-

1- dah abeh belajar.. 
2- sedih sebab terpisah dengan kawan ( especially my awesome sibling...) 
3-rasa cam semua penat lelah belajar tu dah terangkat dari bahu...tapi at the same time rindu nak             belajar balik...series...korang akan rindu balik...
4-baru sedar...dah turun pangkat jadik penganggur...kikikiki.. 


So.. disebabkan dah nak konvo nie... terasa la jugak nak throwback gambar2 lama...bajet cam dah lama abeh blajar... sedarla Nad oii... ko konvo pown belum...haihhh.... pape pun...congrats to myself...



The starting of Awesome Sibling.. memasing xbiasa lagi...
time nie meredah lata yang org dah lama xpegi.. 
semata2 nak cari batu buat alat repeh...dengan  bertemankan pacat n curahan air hujan

 Awesome Sibling masa sem 7...cepatnya masa berlalu...



 BBQ last sebelum semua pegi Latihan Industri...


Xpenah2 sepanjang belajar pegi kem.. alih2 pegi Kem Perhutanan..
time nie tengah kalut nk siapkan thesis...
pegi jugakk...sbb ramai yang pegi...(suka sangat ikut org...)


Sem 4... Kena buat persembahan dikir barat... tiap2 malam berlatih...
 sejam dikir barat.. sejam ulik mayang...


Aktiviti mingguan kami..(mingguan ke..harian rasanya)
hari2 buat potluck...asal nak bincang assingment je...memasing bawak bekal...
banyak makan dari buat kerja...


Nie emak angkat orang asli masa buat program kat Pahang...
n then datang balik.. sebab nak buat thesis...


Masa buat thesis...mamat dua org nie banyak tolong...sedia tempat tinggal, kenderaan,
N mamat baju putih tu.. banyak bagi sokongan moral...tambah2 part menaip thesis....sorry beb..n terima kasih banyak2...




Trip Last Awesome Sibling luar dari Kelantan...mana taknya... dari Kelantan-Dungun-Kelantan-Penang-Kelantan...semuanya semata2 nak siapkan assingment.. n seperti biasa.. proses cuci mata n penuhkan perut adalah keutamaan...




Sweet Memory... Hawa's Wedding.... org first dalam group kitaorg yang dah melangkah ke alam rumahtangga....

Sebenarnya banyak kenangan sepanjang 4 taun belajar nie... ade yang pahit... ade yang manis terlebeh gula...namun begitu.. semua kenangan2 tu la yang korang akan rindu..  yang korang akan ingat....dan yang akan buat korang kata " bestnya kalau dapat balik semula waktu tu.."

Papepun.. selamat melangkah ke alam menara gading buat adik2... terutamanya buat kedua-dua adik Nad... kurang 2 orang kat rumah... sunyi la ....huhuhuh.. teman gaduh dah nak sambung belajar...belajar leklok nah...

salam sayang buat semua...
lots of love
DIRA DIN^_^





No comments:

Post a Comment