Wednesday, 12 June 2013

Just be yourself...forget about others ...


Assalamualaikum ya akhi& ukhti sekalian..

Sihat kerrr...hehe...Nad alhamdulillah sihat je...bertambah sihat..haha...hati tengah senang katakan..walaupun adela sesikit yang mencacatkan ketenangan hati 2...well..perkara biasalah kan...haha...

Minggu nie minggu exam...tapi Nad just 3 paper jer pown....haha...mesti kata x aci kan...kawan2 Nad semua menjerit ...bila Nad bagitau yang Nad punya just 3 payperrrr....boleh pekak telingan nie x lama g....yerlah...sikit2 terjerit..jelez la 2...kekeke...mana xnya diorang semua at least 6 paper...kekeke...cian korang kan....wahahaha...gelak jahat ckit..errr banyak kowt...muahaha..

Oh...menyebabkan banyak kengkawan Nad yang sibuk mengadu memacam...(Nangis mama baca entry Nad...dah macam budak x reti mengeja...huhu...sabo jerlah....) ..yerlah...sapa lagi kita nak mengadukan kalau x kat kawan kita kan......tapi jangan time susah jer carik korang punya kawan....time senang buat2 lupa ingatan...hantuk kat tiang baru tau..x pepasal amnesia terus...hahaha..

Antara aduan yang diterima..(dah macam kaunter aduan le pulakz...ahakz...) ..ramai beno manusia yang penyibuk a.k.a jelez dop mengata kat belakang..haihhh kesian lak mendengornye...senang cter bagi makhluk2 cam nie...sila abaikanlah....bukan apa menyemakkan kepala jer kalau pikir pasal diorang...orang jenis camniekan semua yang kita buat salah kat mata diorang...buat camnie salah..cam2 pown salah...last2 kita yang penat tau....tapi kalau dia tegor 2 benda yang elok..cam tego pasal agama ke apa...terima jerlah okeyh...nak suruh kita jadik baik ler 2...kekeke..

Nad pown selalu jer dengar org yang x de kerja nie dop buat ketupat berbakul-bakul...x de kerja kan... xsempat raya dah berbakul dia buat stok ketupat 2...hohoho... tapi buat donno jerlah..last2 penat jugak dia...kalau kita asyik dengar jer diorang cakap...sampai masuk kubur belum tentu diorang nie berenti...haih..manusia lah katakan...

 Anggap jer makhluk2 Allah yang tu 2 jenis pendengki tegar..x de ubat dah nak stop diorang...anggap jer ape yang diorang cakap 2 macam angin jer...kekeke....jadik diri sendiri..jangan nak negada nak jadik macam orang lain inginkan...hipokrit namanya...haha



 Aduan kedua...SAYA STRESS...banyak la ngko stress..hehe...time memain x stress pulak...haih...nie merupakan aduan biasa time dekat2 nak exam...stress la...banyak benda x study lagi lah...x sempat nak study la...ngantuk la...semua lah la...haha..Kalau Nad cam besa la...buat donno jer...x study..tapi buat muka cam study...haha...biasalah 2 kan...muka kena confident...kekeke....cara paling senang bila korang tengah tension sebab study ..releks..lagi korang tension..lagi la korang serabut ...baca jer yang mana sempat...yang x sempat 2 kira halal la...mana la tau yang korang x baca 2 x masuk exam...save bajet masa...kekeke..tapi pape pown....never ever give up...

Jangan pulak  pakai redha jer...aq x sempat dah nak study nieyh...x yah study lah....sia2 sia jer lau aq study pown..bukan boleh A pown...No..no...no...jangan dop buat perangai cam sengal nie ep...humban masuk kolam buaya baru tau....ngengada sangat...






 Ermm..lepas 2 coz of la..aduan pasal cinta...Jadik dokter cinta kejap..kekeke...tapi x pe ..memandangkan Nad la yang paling waras sebab x terlibat dalam masalah2 yang diatas 2...so kenalah jadik kaunselor jap...err...lama kowt...wakakaka..

Sayang oitt..kok ye pown nak menjelezkan diri sendiri sbb ur boyfie lebih banyak abeskan masa dengan dia punya jangan lah nampak sangat...x payah nak jelez2...buang masa jer...baik pegi makan eskrem dari dop jelez tak tentu arah...lagi satu ...sesikit nak jelez bila  pakwe or makwe cakap ngan org yang berlainan jantina...normal le 2...x kan dia nak cakap ngan sama jantina jer kowt..kang Nad suruh pegi chek dia 2 straight ke tak baru tau...haih...

Ok..kalau kata x boleh nak elak rasa jelez 2..masih diterima...tapi pikir la epp...kitakan still study...benda2 cam perbincangan kumpulan x dapat dielakkan...x kan la korang nak bannned dia dari masuk grup yang berlainan jantina kowt...haih...lagi satu korang 2 sapa...stakat boyfrien ngan gelpren jer pown....x yanh nak over jeles...x de maknanya...so pikir2 la ep....control diri..jaga iman...jaga hati...just  relaks...n control yourself....smile always....




Panjang ler pulaks...haha..besa lah 2...Btw...semalam pegi merambu...errr...melepak kat Pantai Irama...with ada, Alif Aiman, Alep n Safiy...best gak...hilang stress...err...bukan stress pown...seronok main air jer..hahaha....papepown..mmg best lah....hehe...Juas one more paper 2 go...hope buat yang terbaik...even nampak cam senang...tapi stilll buat yang terbaik...Gud luck semua...after this...sayonara first year...hai2 second year...dah semakin dewasa...haha...take care...salam sayang buat semua...

Assalamualaikum

lots of love

DIRA DIN^_^


No comments:

Post a Comment