Tuesday, April 15, 2014

Siapa kita nak hina orang lain...ngeeeee

Assalamualaikum ya akhi&ukhti sekalian...

Sakit hati dah kurang dah....hehehe...banyak kan selawat n ingat betapa cepatnya kita tua kalau banyak marah...confem x nak marah2 sangat...hehehe.....btul x...

Tadi terbaca dalam fb something yang menarik hati...siapa kita dengan senangnya nak pandang hina toward someone...
siapa kita nak hina orang lain?
"..aku ahli koperat berjaya..kau keje buruh buat rumah je..hahaha"
"..dato' pandai bancuh simen?"
"..hmm..tak.."
"..HAHAHAHAHAHA.."

"..aku Doktor Pakar naik BMuu(double u)..kau apa? bawak lori sampah je..HAHA.."
"..Doktor tahu tak nak tekan apa bagi bukak ruang sampah kat belakang lori ni?.."
"..hmm..tak.."
"..HAHAHAHAHAH.."

"..aku ahli perniagaan brjaya mkn ikan mahal.. kau keja nelayan tlg tgkp ikan ja..hahaha""..dato' pndai psang umpan nk tgkp ikan ni?""..hmm..tak.."" HOHOHO.."

They Know What We Dont Know..
And We Know What They Dont Know..
so apa beza?


So moral of valuenya...jangan gatal-gatal...x kiralah alergik ke ape...nak pandang negatif kat orang...sampai bila kita nak mendongak kelangit....kan..kan...kan...



Jangan terlalu angkuh kelak memakan diri..sometimes tengok gak la manusia yang jenis suka sangat judge orang cam dia sorang je betol...dear bebeh...semua orang x perfect...so jangn nak berangan sangat mcm awak 2 perfect ...saya tengok awak pown banyak yang kurangnya...just x nak cakap sbb kesian sangat kalau cakap...kang terasa...saya nie mmg suka jaga perasaan org...ngeeee...jangan mudah jugde orang...kita tak tau beribu lagi org sekeliling kita tengah judge kita...malam lebih teruk lagi tersenyum dihadapan dan mengumpat dibelakang...heeeeeeee



Buat seorang  sahabat...jangan menangis jika ianya sudah berakhir..mulakan hidup baru...jangan terpaku disitu...kerana pintu bahagia mu mugkin menuggu untuk kau buka ...apa yang berlaku ada hikmahnya..anggaplah kau dan dia bukan tercipta untuk saling melengkapi...mungkin senang bagi ku menaip tinta ..namun ku tahu peresaan itu...kerana ku juga pernah merasainya...dan aq masih teguh disini..mengorak langkah kehadapn....percayalah...suatu hari nanti kaukan mengerti hikmah disebalik semua ini...don't be sad...smile always...

sampai disini dulu.. salam sayang buat semua...take care...jangan bersedih...tapi terus tersenyum melihat kearah yang lebih kehadapan...

Assaamualaikum

lots of love

DIRA DIN^_^