Friday, 11 May 2012

ALL ABOUT MATRICULATION....

Assalamualaikum....

Ape khabar semua you alls...huhu...

Hope korang sumer x delah seboring aq nie....ahakz....serius... balikdari matrik ari 2...check kat internet aq dah kena pegi interview UPM kat kl... baru jer rancang nak dop umah lelama...huhu..bleh la dop melepak kat sana dkat seminggu sementara tunggu my lovely brother pegi interview PPUM..huhu..weekends 2 kitaorng balik johor jap.....balik umah my atok...yeehaa..hehe..lama kowt dah x balik johor...dekat stahun 2....nie bukan taraf anak derhaka dah nie...dah bley dikira cucu derhaka...huhu...

By the way masa aq dop teman my brother pegi interview kat PPUM ai 2 sempat lah dop menyembang ngan  sorang budak dari ipoh nie...dop tanya lah aq pasal cara pembelajaran kat matrikulasi...ramai lagi rupanya x tau sistem matrik skunk nie...well meh aq nak bagitau..sila bukak mata luas2 ...sapa2 terasa rabun ayam 2 silalah bawa spek tebal anda x pown paling2 koman pown kanta pembesar...hehe

Seperti yang korang semua sedia maklum matrikulasi nie terbahagi kepada 2..

PST a.k.a Program Satu Tahun
PDT a.k.a Program Dua Tahun

Ianya terbahagi kepada dua iaitu Jurusan Akaun dan Jurusan Sains

Jurusan Sains pula terbahagi kepada 3 Modul iaitu
  
 MODUL 1
Nie bagi aku amatlah sesuai untuk bebudak yang memang balance dalam subjek mengira n menghafal
senang cerita untuk bebudak yang paling lekeh pown dapat 6 A lah..
sapa2 yang tergolong dalam modul nie diorang akan belajar subjek BIO, PHYSIC, KIMIA MATH...

MODUL 2
Nie untuk bebudak yang terer bab mengira tapi fail bab menghafal... kiranya yang otak asyik yeringat nombor jer blehlah nak amek moul nie...
Subjek wajib amek dalam modul nie ialah PHYSIC, SC COM, KIMIA MATH....

MODUL3
Nie untuk golongan yang x berapa nak minat subjek mengira(aq lerrr 2...hehe)kira macam yang asyik nak menghafal jerlah...
Subjek wajib ambil ialah BIO, KIMIA SC COM,MATH....

so harap2 entry kali nie dapat bantu sesapa yang dop pening2 lalat  pasal sstem matrikulasi..
bagi aq sesaper yang mengidam nak 4.0 dalam tangan 2 kena maintain study, kena pulun time sem1 sbb sem 2 agak susah sikit bagi aq kalau nak skor sbb benda yang nak belajar masa sem 2 nie agak tinggi ckit level dia...

2 jer aq nak share pada entry kali nie...
sehingga berjumpa dilain page ahakz...
 sekian assalamualaikum...

DIRA DIN....^_^

No comments:

Post a Comment