Monday, August 6, 2012

di penghujung bulan barakah...

Assalamualaikum....
Semoga bila tiba di penghujung ramadhan nie korang still lg bertenaga menunaikan solat terawikh...no more excuses terutamanya yang masih bujang trang tang tang 2...bukan korang ada anak pown nak kena jg mlm2...hehe....conclusionnya jom rebut pahala ramadhan sebelum tiba ke penghujungnya.....


Minggu2 terakhir nie banyak mengingatkan aq kat kawan2 masa matrikulasi dulu...bukan apa dulu kalau dah tiba hujung2 puasa nie kita orang confirm tengah sbuk bising2 nak chek tiket balik rayer...beli tiket of course la sekali ....(bukan apa boleh lah nak memekak atas bas sekali nnt....ahakz....)

Rindu kowt ngan diorang semua terutama geng qlate ...haha...hawa,ain, fiza, jie,yati, nani,anis, ikah.....wlau kita satu negeri tapi jarak penghalang utk berjumpa...huhu....

well, baru2 nie masa bukak facebook semua pakat dop cakap pasal persiapan ke universiti...honestly aq bawu prepare tang pakain jer...benda lain buat donno jer dengan harapan seminggu lepas raya 2 sempat la kowt nak settle yang selebihnya....(bajet sempat...huhu)...biasalah  suka wat kerja last minute...huhu ...

Bila tiba jer penghujung ramadhan nie...mula ler surirumah sibuk menggulung lengan menguli doh membuat biskut(termasuklah aq.....huhu) ....

Tpi yang peliknya time nielah segala jenis biskut kuar dipasaran...nama pown amatlah pelik....biskut seharum kasih la...tart ketupatlah...padahal sama jer ngan yang lain..

Tpi kenalah terima yang 2 hanyalah gimik syarikat biskut untuk  melariskan jualan...huhu.. kekadang takut gak bila tengok warna biskut2 nie semua...macam pewarna 2 satu botol dia guna...yang merah dah macam ceri jer aq tengok......yang hijau pulak ckit lg nak bertukar ngan daun...hehe

Oklah cukuplah merapu meraban stakat nie....Hhehe
Jgn lupa solat terawikh...

Marilah kita sama2 merebut hari2 terakhir dalam bulan penuh barakah ini....

Assalamualaikum....

DIRA DIN^_^